Plaatsen van een zonneboiler

Het lokaal bestuur Duffel geeft een subsidie voor het plaatsen van een zonneboiler. 

Een zonneboiler maakt gebruik van zonlicht om sanitair water te verwarmen. Een zonneboiler is dus een milieuvriendelijk systeem dat op jaarbasis makkelijk de helft van je bad- en douchewater kan verwarmen. Er zijn ook systemen die warm water leveren voor vloerverwarming. Dankzij het gebruik van zonneboilers wordt eveneens de uitstoot van CO2 verminderd. 

Het bedrag van de premie per aanvrager en per woning bedraagt 15 % van de totale kostprijs van de installatie met een maximum van 250 euro per installatie. Je kan deze subsidie eventueel combineren met andere premies op voorwaarde dat het totale bedrag van de bekomen premies 90 % van de totale kostprijs niet overschrijdt. Indien dit percentage overschreden wordt, zal het bedrag van de gemeentelijke subsidie in verhouding verminderd worden.

Voorwaarden?

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je woning gelegen zijn in Duffel. 

Hoe aanvragen?

Je kan hieronder het subsidiereglement en het aanvraagformulier terugvinden. Het aanvraagformulier bezorg je aan omgeving en infrastructuur (omgevingsloket).

Je moet je aanvraag vóór de aanleg van de installatie bezorgen ofwel nadien maar dan wel binnen de 2 maanden na de aanleg van de installatie.

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten