Internationaal rijbewijs

Wanneer je naar een land reist dat het Europese rijbewijs niet erkent, heb je een internationaal rijbewijs nodig. Het internationaal rijbewijs wordt uitgereikt door de gemeente van je woonplaats.

Voorwaarden?

In België mag je alleen met een internationaal rijbewijs rijden als je niet ingeschreven bent in België. Als Belg moet je dus op verzoek steeds je Belgisch rijbewijs tonen.

In het buitenland moet je het nationaal rijbewijs steeds samen met het internationaal rijbewijs voorleggen.

Hoe aanvragen?

Je kan het internationaal rijbewijs aanvragen bij je gemeente. Je moet een afspraak maken voor de aanvraag en het afhalen van je internationaal rijbewijs.

Het internationaal rijbewijs is geldig voor een periode van drie jaar vanaf de uitreikingsdatum. Als het nationale rijbewijs minder lang geldig is, neemt het internationaal rijbewijs die geldigheidsdatum over.

Prijs

25 euro.

Wat meebrengen?

Breng volgende documenten mee naar je afspraak:

  • je identiteitskaart,
  • Belgisch of Europees rijbewijs,
  • 1 recente pasfoto.

Je kan het internationaal rijbewijs zonder afspraak aan de onthaalbalie in het gemeentehuis afhalen tijdens de openingsuren. Je hoeft hiervoor geen afspraak meer te maken met burgerzaken. Je haalt het internationaal rijbewijs persoonlijk af op voorlegging van je identiteitskaart. Indien je een document afhaalt voor iemand anders heb je een gehandtekende volmacht van die persoon nodig. Het volmachtformulier kan je onderaan deze pagina downloaden.

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten