Inkomensvervangende tegemoetkoming voor personen met handicap

Een inkomensvervangende tegemoetkoming is een tegemoetkoming voor personen met een handicap die door hun handicap beperkt zijn in de mogelijkheden om te werken en die daardoor een beperkt inkomen hebben.

Hoe aanvragen?

Om de tegemoetkoming te krijgen moet je eerst een online vragenlijst invullen. Om de vragenlijst in te vullen, heb je een elektronische identiteitskaart nodig en moet je jouw pincode weten.

Na het invullen van de vragenlijst kan je online je aanvraag indienen.

De Directie-generaal Personen met een handicap gaat dan, op basis van de vragenlijst, na waarop je recht hebt. Daarvoor kunnen ze ook bijkomende gegevens opvragen bij andere instanties, en bij je arts of specialist.

Je wordt met een brief op de hoogte gebracht van de beslissing.

Je kan voor meer informatie eveneens terecht op de zitdag van de FOD Sociale Zekerheid, elke eerste dinsdag van de maand op afspraak, vanaf 14 u. Deze zitdag vindt plaats in de zorgcampus, Kwakkelenberg 1. Je kan rechtstreeks een afspraak maken via emmanuel.heyse@minosc.fed.be of telefonisch via 02 509 84 79. 

Na afspraak kan je ook naar je ziekenfonds of naar de zorgcampus. Vergeet dan zeker niet je identiteitskaart en je pincode mee te brengen. We hebben ook de naam en voornaam van je huisarts nodig en je bankrekeningnummer. 

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten