Onthardingsproject Senthout

Het onthardingsproject in een gedeelte van het Senthout in Duffel en het herinrichtingsproject van de Babbelbeekse Beemden zorgen in de nabije toekomst voor meer zichtbaar water, een robuustere natuur, een betere waterberging en meer ruimte voor wandelaars en fietsers.

Lokaal bestuur werkt voor dit project samen met verschillende partners: Natuurpunt Oude Spoorweg, Dienst Integraal Waterbeleid van de Provincie Antwerpen en Regionaal Landschap Rivierenland en ontvangt hiervoor subsidies van het departement Omgeving van de Vlaamse Overheid binnen het programma Vlaanderen Breekt Uit.

De bewoners van het Senthout, Missestraat en wijk De Beunt kregen op zaterdag 29 mei 2021 de kans om meer informatie te vragen over het project tijdens een infomarkt met standjes van alle betrokken partners. Gidsen van Natuurpunt en de provincie Antwerpen organiseerden een wandeling door het gebied. Er werd ook een video gemaakt om het project toe te lichten. Omwonenden konden eveneens hun wensen voor de invulling van een natuurlijke speelplek bezorgen aan het infostandje van Regionaal Landschap Rivierenland of daarvoor een enquête invullen.

Op zondag 1 oktober 2023 kunnen inwoners de uitbreiding van de Babbelbeekse Beemden komen ontdekken tijdens een feestelijke opening. 

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten