Gemeentehuis

Adres: Gemeentestraat 21, 2570 Duffel

Het eerste gemeentehuis van Duffel kwam zo beschadigd uit de Eerste Wereldoorlog, dat het gemeentebestuur besloot een nieuw complex te bouwen. Het nieuwe gebouw werd opgetrokken in 1926-1928 naar plannen van architect Careels.

Tot 1971 huisvestte het gebouw naast de gemeente- en politiediensten ook het vredegerecht
van het kanton Duffel. In 1993-1996 werd het neorenaissancegebouw vergroot en gemoderniseerd zonder aan de oorspronkelijke stijl te raken. Ook het statige karakter van het gemeentehuis bleef volledig behouden. De typerende torens bepalen nog altijd het uitzicht van het gebouw.

Het interieur onderging wel grondige wijzigingen. De ingesloten grote hal werd opengewerkt tot een hoge centrale koepelruimte, met galerie en uitzicht op de grote hoektoren.
Sommige karakteristieke ruimtes werden wel gemoderniseerd, maar minder drastisch aangepast. Dit was o.m. het geval voor de raadzaal, die in 1950 was afgewerkt in neorenaissancestijl. Het fraaie houtwerk, het meubilair en de bijzondere kunstwerken van deze ruimte bleven behouden. De wanden zijn bekleed met 17de-eeuws goudleer. 

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten