Fleur je tuin op met streekeigen bomen en struiken, een bijenhotel of een nestkast

Gepubliceerd op: maandag 7 september 2020 8 u.
Ook dit jaar organiseren lokaal bestuur Duffel, Natuurpunt en de milieuraad een verkoop van streekeigen bomen en struiken. Daarnaast biedt het lokaal bestuur ook nestkasten voor mezen aan.

Behaag… natuurlijk

Er wordt opnieuw veel aandacht geschonken aan de promotie van inheems plantmateriaal. Een plantensoort is inheems in Vlaanderen als ze hier sinds langere tijd (meestal sinds de laatste ijstijd) van nature voorkomt. Gemengde hagen en houtkanten in landelijke gebieden vormen groene linten. Ze verhogen de waarde van het landschap en zijn ook nuttig voor veel dieren.

Bijen op hotel

Door bijenhotels en onze tuinen vogelvriendelijk en dus ook bijen- en vlindervriendelijk in te richten, kunnen we de wilde bijen helpen. Hang het bijenhotel de komende lente op een zonnige plaats en geniet volop van het werk van de wilde bijtjes. Den Atelier in Niel maakt deze bijenhotels. Dit is een arbeidszorgcentrum voor mensen die moeilijk een plaatsje vinden op de gewone arbeidsmarkt (project vzw Pegode).

Nestkast voor mezen

Nieuw in het aanbod is een nestkast voor de koolmees/pimpelmees voor 22 euro per stuk. Op die manier kunnen we meer nestgelegenheid creëren voor de natuurlijke vijand van de eikenprocessierups. Hoe meer eikenprocessierupsen er verdwijnen in de buik van een mees, zoveel minder moeten wij er bestrijden.

Hoe bestellen?

Bestellen kan tot en met vrijdag 30 oktober via de knop hieronder. Betalen doe je bij voorkeur via overschrijving op IBAN BE94 0000 0196 0814 (met vermelding van je naam en 'Behaag') of bij het onthaal in het gemeentehuis tijdens de openingsuren. 

Bestel plantenpakket

Wanneer afhalen?

Op zaterdag 28 november tussen 10 en 12 u. kan je jouw bestelling afhalen in het technisch centrum, Norbertijnerlei 40. We sturen geen herinnering uit van je bestelling. Noteer de datum en het tijdstip dus alvast in je agenda.

Plantenpakketten

Meer informatie over de verschillende pakketten vind je hier.

Contact

Omgevingsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 60
e-mail
omgeving@duffel.be

Vandaag

open van 9 - 12 u. en 13.30 - 15.30 u.

Morgen

open van 9 - 12 u. en 18 - 19.30 u.

Om de regels rond sociale afstand te kunnen blijven respecteren, werken we enkel op afspraak. Neem hiervoor tijdig contact op met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. Voor de dienst burgerzaken kan je een afspraak maken via de website. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket. Alle info vind je via volgende link: werken op afspraak.

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten