Gemeente investeert in zonnepanelen voor de sporthal Rooienberg

Gepubliceerd op: donderdag 27 juni 2024 16 u.
Op het dak van de sporthal Rooienberg in Duffel worden 292 zonnepanelen met een vermogen van 440 Wp geplaatst. Op deze manier kan het lokaal bestuur verder energie besparen en CO2-uitstoot verminderen.

De Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf Duffel keurde voor het zonnepanelenproject een wijziging aan de DBFM-overeenkomst met Sport in Vlaanderen nv goed en gaf hen de opdracht om tot de uitvoering over te gaan. Sport In Vlaanderen is een publiek-private samenwerking voor het ontwerp, de bouw, de financiering en het onderhoud van sportinfrastructuur in Vlaanderen. Via de samenwerking werden 9 sporthallen gerealiseerd in Vlaanderen.

Zo’n formule is een ideale manier om onze sportinfrastructuur te moderniseren: van bij het ontwerp wordt dan al rekening gehouden met de bouw én het onderhoud, wat veel efficiënter is dan alle stappen apart te doen. Binnen de overeenkomst hebben lokale besturen maximale flexibiliteit en ondersteuning om groene-energieprojecten te realiseren.

In het meerjarenplan is vanuit het AGB een investering van 162.045,68 euro exclusief BTW voorzien voor het project. De werken zijn deze week van start gegaan en de installatie zal afgerond zijn voor het bouwverlof.

De gemeente investeert volop in het energie-efficiënt maken van haar patrimonium. Eerder werden op de site aan de Rooienberg ook het zwembad, na renovatie en isolatie van het dak, en de gymhal samen van 284 zonnepanelen voorzien. Zo dalen niet alleen onze energiekosten verder, maar reduceren we jaarlijks ook de CO2 uitstoot.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten