Overzicht evenementen zomer

Gepubliceerd op: vrijdag 19 juli 2024 10.30 u.
In dit nieuwsbericht vind je een overzicht van de openluchtevenementen tijdens de maand augustus in onze gemeente.

Brakrock

Datum: vrijdag 2 - zaterdag 3 augustus
Locatie: Park Ter Elst
Website: www.brakrock.com

Brakrock presenteert het terrein in een nieuw kleedje op haar vertrouwde plaats in de hoofdstad van de ‘duffelcoat’. Muziekfestival met o.a. Alkaline Trio, Descendents, Less Than Jake en veel meer.

Het internationaal muziekfestival Brakrock voor muziek- en levensgenieters uit gans Europa vindt naar goede gewoonte plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus in het park rond kasteelruïne Ter Elst. Bezoekers kunnen er op 3 podia genieten van 47 muziekbands.

Brakrock legt tijdens het festival, naast muziek, de nadruk op organische voeding met vegetarische en veganistische aspecten. Verder wordt er volop ingezet op herbruikbaar materiaal en zorgt het ecoteam voor een afvalvrij festivalterrein. Bezoekers kunnen er overnachten op een nabijgelegen camping in het groen. Een reisbus vervoert geïnteresseerden de dag nadien naar het Sloveens festival ‘Punk Rock Holiday’ in Tolmin.

Kaarskensprocessie

Datum: woensdag 14 augustus
Locatie: Kerk Onze-Lieve-Vrouw van Goede Wil
Website: www.olvduffel.be

Jaarlijks gaat op 14 augustus de processie op de vooravond van Maria Tenhemelopneming uit.
Deelnemers verzamelen om 20 u. op het plein voor de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Goede Wil. Daar zijn kaarsjes met windkapjes verkrijgbaar. De processie vertrekt om 21 uur aan de kerk. Hou rekening met aangepaste verkeersmaatregelen. De route loopt via de Kapelstraat, Kwakkelenberg, Provinciestraat en vervolgens terug naar het kerkplein. Na de processie is er een misviering. 

Costa Duffla

Datum: donderdag 15 t.e.m. zondag 25 augustus
Locatie: Plein aan de G. Van der Lindenlaan
Website: www.costaduffla.be

Zwoele zomerdagen, verfrissende cocktails, sportieve activiteiten, zomerse deuntjes overdag en dansende vibes in de avond. Jazeker: Costa Duffla doet binnenkort zijn deuren weer open. De standaard ingrediënten (optredens, volleybal, springkastelen, fietstocht, dj’s, after work, enz.) blijven dezelfde maar extra kruiding voor 2024 werd voorzien. Wat denk je van een restaurant? Of een extra gezellige tent(en) en nieuwe activiteiten? De organisatie liet zich helemaal gaan voor deze editie en hoopt dat je dat ook doet.

Costa Duffla verwelkomt je op donderdag 15 augustus met een knal van formaat. Wees er dus zeker bij. Elke dag geopend van 13 u. tot middernacht (en in het weekend zelfs tot 1 u.). De volledige line-up en activiteitenprogramma vind je op www.costaduffla.be. En dat allemaal met gratis inkom.

Een overzicht van alle activiteiten in Duffel vind je op Uit in Duffel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten