Het zomert in Duffel

Gepubliceerd op: maandag 4 juli 2022 11.30 u.
Heb jij ook zoveel zin in de zomerse activiteiten in Duffel? Lees dan zeker verder om te ontdekken wat er tijdens de zomermaanden in onze gemeente te beleven valt. Op www.uitinduffel.be vind je een overzicht met wat er te doen is in Duffel.

Vlaanderen Feest!

Zaterdag 9 juli, plein aan de Bruul (kapel)

Gratis festival voor het hele gezin met Handjes in de Lucht (kinderdisco), Mathias Vergels en Bart Kaëll. Vlaanderen Feest! wordt een leuke avond voor alle Duffelaars, jong en minder jong. Verschillende Duffelse verenigingen zetten mee hun schouders onder het gebeuren en voorzien gezellige drank- en eetstandjes. Zoals elk jaar denken we ook aan de kleinsten onder ons met een kinderzone bestaande uit een grimestand, springkasteel en zeepbellenfabriek. De kindershow met Handjes in de Lucht begint om 18.15 u., Mathias Vergels stoomt zijn band klaar tegen 20.15 u. en Bart Kaëll gaat van start vanaf 22 u. Dit evenement is volledig gratis en wordt georganiseerd door het lokaal bestuur in samenwerking met de Duffelse cultuurraad.

Julikermis

De kermis gaat door op het plein aan de G. Van der Lindenlaan en zal open zijn op zaterdag 16 juli van 15 tot 22 u., zondag 17 juli van 14 tot 22 u. en maandag 18 juli van 14 tot 22 u. Zoals vorige jaren wordt er een prikkelarm uurtje voorzien op zaterdag 16 juli van 15 tot 16 u. Dan is er geen muziek en worden mensen niet blootgesteld aan flitsen.

Boterhammen in ons park

Even pauzeren en zin in een leuk tussendoortje? Jij zorgt voor boterhammen, UPC Duffel voor de muziek. Boterhammen in ons park vindt plaats op het grasplein voor gebouw 7 op het domein van UPC Duffel (Stationsstraat 22c). Je kan er elke donderdag terecht tot eind augustus tussen 12 en 13 u.

Meer info vind je hier.

Brakrock Ecofest

Vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus, Park Ter Elst

Brakrock viert haar uitgestelde 10e verjaardag op haar vertrouwde plaats in de hoofdstad van de “Duffelcoat”. Muziekfestival met o.a. Descendents, Lagwagon, Sick Of It All, Circle Jerks, Mad Caddies en The Bouncing Souls. Het internationaal muziekfestival Brakrock Ecofest voor muziek- en levensgenieters uit gans Europa vindt eindelijk terug plaats op vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus in het park naast kasteelruïne Ter Elst. Bezoekers kunnen er op vier podia genieten van meer dan 50 muziekbands. Brakrock Ecofest legt tijdens het festival de nadruk op organische voeding met vegetarische en veganistische aspecten. Verder wordt er volop ingezet op het gebruik van herbruikbaar materiaal en zorgt het ecoteam voor een afvalvrij festivalterrein. Bezoekers kunnen er overnachten op een nabijgelegen camping. Een reisbus vervoert geïnteresseerden de dag nadien naar het Sloveens festival “Punk Rock Holiday” in Tolmin.

Meer info vind je hier.

Costa Duffla

Van donderdag 18 t.e.m. zondag 28 augustus, plein aan de G. Van der Lindenlaan

Gratis strandbar met foodcorner, optredens, sport- en kinderactiviteiten dat doorgaat van donderdag 18 augustus t.e.m. zondag 28 augustus. Twee jaar afwezigheid wordt extra gevierd met een knaleditie van Costa Duffla. Het basisconcept blijft overeind: een gratis en gezellige strandbar met betaalbare drankjes en foodtrucks. Aangevuld met dagelijkse en gevarieerde activiteiten gaande van onze springkastelen, zandbak, beachvolleytornooi, fietstocht en live muziekoptredens. Wees er alvast zeker bij op zondag 21 augustus met het optreden van Wim Soutaer, maar mis ook zeker de afterwork party en dj-nights niet. Nieuw dit jaar is onze booghal tent, de looptocht “Fluo Sun Run” en “Muurke Klop”. Wat is dat ook alweer? Kom het ter plaatse ontdekken, het zal je zeker niet ontgaan. Elke dag geopend vanaf 13 u. en eindigend met een danspasje op zomerse deuntjes in de tent tot middernacht (in weekend tot 1 u.).

Meer info vind je hier.

Natural Highs Festival

Zaterdag 3 september, Park Ter Elst

Op zaterdag 3 september mag er stevig gedanst worden in Duffel. Natural Highs Festival is een intiem elektronisch muziekfestival, waar je geweldige muziek en animatie kan beleven op een indrukwekkende locatie. Met Kasteel Ter Elst als decor zullen zowel lokaal talent, als internationale artiesten je voorzien van de hipste beats en deuntjes. Het festival opent haar deuren om 13 u. Kom vroeg, blijf laat en wees welkom op het leukste dansfeest van Duffel. Beperkte oplage: 1.000 tickets beschikbaar, dus wees er snel bij.

Meer info vind je hier.

Park-In '90

Van donderdag 8 t.e.m. zondag 11 september, plein aan de Bruul (kapel)

Terug van weggeweest en beter dan ooit. De Park-In ’90 Chirofeesten zorgen voor vier dagen om niet snel te vergeten. Kom donderdag 8 september lachen tot je van je stoel valt op onze comedy night en ontdek wie er in de sporen van onder anderen William Boeva en Kamal Karmach treedt. Zin om nog eens helemaal los te gaan? Dan is de fuif op vrijdag 9 september zeker iets voor jou. Met een combinatie van de beste dj’s en heerlijke cocktails is een betere avond ergens anders moeilijk te krijgen. Zaterdag 10 september kan je je dorst lessen tijdens de bieravond waar ze meer dan 50 verschillende bieren serveren. Liever iets met wat beweging? Kom dan op zondag 11 september naar het gloednieuwe sportevenement voor een dag vol sportieve activiteiten. 

Contact

Vrijetijdsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 50
e-mail
vrijetijd@duffel.be

Vandaag

gesloten (O.-L.-V.-Hemelvaart)

Morgen

open van 9 - 12 u.

Het onthaal en het vrijetijdsloket in het gemeentehuis zijn toegankelijk tijdens de openingsuren. Voor onze andere diensten vragen we je een afspraak te maken. Neem hiervoor tijdig contact op met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. Met burgerzaken en het omgevingsloket kan je een afspraak maken via de website. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket. Alle info vind je via volgende link: werken op afspraak

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten