Extra zit- en sportplekken in Duffel

Gepubliceerd op: vrijdag 28 mei 2021 16.01 u.
Misschien zag je het al: op verschillende plaatsen in Duffel staan sinds kort boomstronken of picknicktafels. Het lokaal bestuur, de jeugdraad en de jeugdverenigingen zorgden hier samen voor.

Zo zijn er nu meer plaatsen waar jongeren – maar ook andere Duffelaars – buiten met hun vrienden kunnen afspreken.

En er is nog meer goed nieuws: voor sporters is er een grasvolleyveldje aangelegd op sportcentrum Rooienberg. Je kan dit gratis gebruiken zonder reservatie tijdens de openingsuren van het sportcentrum. Je vindt het veldje naast het kunstgrasveld. Een volleybal kan je lenen in de sporthal. Een tweede volleyveld en nieuwe goalen kan je binnenkort vinden op het grasveld van de Acacialei.

De Scouts- en Chirogroepen van Duffel konden het voorbije jaar weinig geldactiviteiten organiseren om hun kampen mee te financieren. Het lokaal bestuur voorziet een speciale corona-kampsubsidie met de middelen vanuit het Vlaamse Noodfonds, maar gaat daarnaast ook een tijdelijke samenwerking aan met Scouts en Chiro. Het is de bedoeling dat bezoekers van de extra zit- en sportplekken hun eigen afval opruimen. Dat loopt niet altijd goed: daarom houden de jeugdverenigingen de komende weken samen met de gemeentediensten een aantal zitplekjes en speelpleintjes mee proper door een paar keer per week het rondslingerend afval op te ruimen. Door hieraan mee te werken kunnen ze een extra vergoeding verdienen voor hun kampen.

Wil je weten waar die extra zit- en sportplekken zijn? Kijk dan even op het stratenplan.

Meer info: vrijetijd@duffel.be of 015 30 72 50.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten