Ik zoek de coronamaatregelen i.v.m. horeca en winkelen

Hieronder vind je een overzicht van de meest recente maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad en van de Provincie Antwerpen i.v.m. horeca en winkelen. Deze moet je ook in onze gemeente naleven. De maatregelen gelden sinds 29 juli 2020 (en voor 4 weken). Ze zijn bedoeld om de veiligheid en gezondheid van iedereen zo goed mogelijk te kunnen verzekeren en een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

Horeca 

  • Cafés en restaurants sluiten om 23 u. Hou ook rekening met de avondklok tussen 23.30 en 6 u.
  • In alle cafés en horecazaken moet de fysieke afstand van anderhalve meter tussen de gezelschappen altijd gegarandeerd zijn, tenzij de gezelschappen van elkaar gescheiden zijn met een plexiglazen wand of een gelijkwaardig alternatief, met een minimale hoogte van 1,8 meter.
  • Je mag in heel de provincie Antwerpen met maximum 4 personen of je eigen gezin/huishouden op café of restaurant. Een alleenstaande mag dus bijvoorbeeld met maximaal 3 personen aanschuiven aan tafel op café of restaurant, op voorwaarde dat die personen tot zijn/haar 5 vaste contacten behoren. Een gezin dat meer personen telt dan 4 mag samen aan een tafel op restaurant of café.
  • Individuele registratie in horecazaken is verplicht. Om contactonderzoek mogelijk te maken moeten deze gegevens gedurende vier weken worden bijgehouden.
  • In restaurants en cafés moet je (+ 12 jaar) een mondmasker dragen van zodra je je verplaatst.

Winkelen

  • Je moet alleen gaan winkelen en je mag maximum 30 minuten in de winkel blijven, behalve als je op afspraak komt. Je kan wel met twee gaan winkelen als je dat doet met een minderjarige met wie je onder hetzelfde dak woont of wanneer je iemand begeleidt die hulp nodig heeft.
  • Voor markten, met inbegrip van de brocante- of rommelmarkten, gelden dezelfde regels als voor winkels. Marktbezoekers winkelen individueel - of slechts in het gezelschap van minderjarige kinderen of een begeleider wanneer men hulpbehoevend is - en niet langer dan 30 minuten. Kramen die gericht zijn op consumptie ter plaatse zijn verboden.
  • De verkoop van alcohol voor meeneemgebruik is verboden tussen 22 en 6 u. Nachtwinkels sluiten om 22 u.
  • Je (+ 12 jaar) dient steeds een mondmasker te dragen. 

Waar vind ik meer informatie?

Via de link hieronder vind je een overzicht van antwoorden op veelgestelde vragen over de maatregelen die de federale overheid heeft genomen.Veel gestelde vragen maatregelen federale overheid

Via de link hieronder vind je een overzicht van antwoorden op veelgestelde vragen over de maatregelen van de Provincie Antwerpen.Veel gestelde vragen maatregelen Provincie Antwerpen

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten