Publieke inspraak over het plan-MER voor sectorale voorwaarden voor windturbines VLAREM II

Gepubliceerd op: woensdag 15 december 2021 9 u.
Om mogelijke effecten van sectorale voorwaarden voor windturbines op mens en milieu in kaart te kunnen brengen, wordt een procedure voor een plan-milieueffectrapportage (plan-MER) opgestart.

Het plan dat onderzocht wordt, bevat de huidige sectorale geluids- en slagschaduwvoorwaarden voor windturbines en de voorwaarden voor veiligheid.

Je kan van 15 december 2021 tot en met 12 februari 2022 de kennisgevingsnota inkijken en opmerkingen geven. Je kan de milieueffecten aangeven die volgens jou onderzocht moeten worden en de manier waarop dat het best kan gebeuren. Bovendien kan je voorstellen formuleren voor alternatieven. De nota kan je hieronder downloaden of inkijken op het gemeentehuis, bij het Departement Omgeving en bij het Team Mer in Brussel.

Meer informatie vind je op https://omgeving.vlaanderen.be/plan-mer-windturbines.

Bezorg jouw opmerkingen aan het Team Mer uiterlijk op 12 februari 2022 op een van de volgende manieren:

  • via het inspraakformulier op bovenstaande website;
  • via post aan: Departement Omgeving, Team Mer, Plan-MER sectorale voorwaarden windturbines (PL277), Koning Albert II-laan 20 bus 8, 1000 BRUSSEL.

Voor meer informatie over milieueffectrapportage kan je surfen naar omgeving.vlaanderen.be/milieueffectrapportage of bellen naar het gratis nummer 1700.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten