Wegen- en rioleringswerken in de Rechtstraat en Zwarthoutstraat in Duffel

Gepubliceerd op: dinsdag 28 juni 2022 10 u.
De uitbouw van het rioleringsstelsel in de Rechtstraat en de Zwarthoutstraat, tussen de Klokkestraat en de Achterstraat (Kontich), wordt voorbereid.

Met de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel komt de noodzaak om regen- en afvalwater te scheiden op het private domein. Lokaal bestuur Duffel betaalt uitzonderlijk de kosten voor deze afkoppelingswerken op het private domein. Een afkoppelingsadviseur zal de bewoners begeleiden. Dit project zal gerealiseerd worden in samenwerking met de gemeente Kontich en rioolbeheerder Pidpa.

Dit is nog een ontbrekende factor in het rioleringsstelsel en is noodzakelijk in functie van de later geplande wegen- en rioleringswerken in de Klokkestraat. Het afvalwater van de Klokkestraat dient immers via de Rechtstraat afgevoerd te worden naar de RWZI in de Hondiuslaan. Gezien de beperkte bovengrondse en ondergrondse complexiteit van het dossier wordt voor een eenvoudige aanpak gekozen. Dit verkort de doorlooptijd sterk en maakt het dossier eenvoudiger. Het wegdek krijgt achteraf een volledig nieuwe betonverharding.

In het najaar van 2022 wordt het ontwerp afgewerkt en zal een aanbestedingsprocedure gehouden worden om een aannemer aan te stellen voor deze werken. De werken zelf worden voorzien in het voorjaar van 2023.

Meer info vind je hier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten