Vlaamse Waterweg vernieuwt jaagpad op Netedijk in Duffel

Gepubliceerd op: donderdag 23 juli 2020 14 u.
Het jaagpad langs de Beneden-Nete in Duffel verkeert in slechte staat. De Vlaamse Waterweg nv heeft budget vrijgemaakt om het jaagpad te herstellen. Na de rechteroever is nu de linkeroever van de Beneden-Nete aan de beurt. De werken zullen een 30-tal werkdagen duren.

Op 5 augustus 2020 start een onderhoudsaannemer in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv met de vernieuwing van het jaagpad op de linkeroever van de Beneden-Nete. Het gaat om het stuk tussen de spoorwegbrug in Duffel en de Goorbosbeek op de grens met Sint-Katelijne-Waver. Zowel het wegdek als de betonboorden worden over een afstand van ongeveer 1,4 kilometer volledig vernieuwd.

Tijdens de werken zal de Netedijk op de linkeroever niet toegankelijk zijn voor alle jaagpadgebruikers. Zij moeten een omleiding volgen via de Beukendreef, Zandstraat, Mechelsebaan en de fietsostrade naast de spoorweg.

De vernieuwing van het jaagpad op rechteroever tussen de Gemeentestraat in Duffel en de Ouderijstraat in Lier, die begin mei startte, zit intussen in de middenfase. De laatste betonboorden worden begin augustus gegoten en de fundering tussen de boorden wordt de week erop opgevuld. De aannemer is momenteel de taluds aan het aanwerken. Midden augustus start hij met asfalteren. Hij brengt eerst een onderlaag aan en daarna een toplaag. Het doel is de werken klaar te hebben voor het einde van de schoolvakantie.

Na de werken kan je je opnieuw vlot via het jaagpad verplaatsen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten