Werken Mechelse vesten gaan laatste fase in

Gepubliceerd op: dinsdag 8 november 2022 15.35 u.
Op maandag 14 november starten Stad Mechelen en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken op de Zwartzustersvest in Mechelen. Door de werken kan je tot en met maandag 16 december de stad niet meer inrijden via de Liersesteenweg en de Nekkerspoelstraat.

De werken zijn de laatste fase voor het invoeren van het eenrichtingsverkeer op de vesten (R12). Met die herinrichting maken de stad en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) meer ruimte vrij voor fietsers, voetgangers en openbaar vervoer en creëren ze groene verblijfsruimte.

Eenrichtingsverkeer volledig ingevoerd op 14 november

Op maandag 14 november voeren Stad Mechelen en AWV meteen ook het eenrichtingsverkeer in op de Zwartzustersvest. Dan zijn de volledige vesten enkelrichting. Het verkeer rijdt over de buitenste rijstroken, in tegenwijzerzin, rond de stad. De binnenstad en de woningen, gebouwen en handelszaken aan de binnenkant van de vesten blijven bereikbaar via parallelwegen.

Je houdt er best rekening mee dat je vanaf dan vanuit de Liersesteenweg alleen nog naar het centrum van de stad en naar de Tinellaan kan rijden. Naar de Zwartzustersvest en het kruispunt Nekkerspoel rijden kan niet meer.

Jouw route op de volledig heringerichte vesten plannen? Gebruik de online routeplanner op www.denieuwevesten.be/routeplanner of bekijk het circulatieplan op www.denieuwevesten.be/bereikbaarheid. Tijdens de werken zullen er nog omleidingen zijn. Volg hiervoor de wegsignalisatie. Opgelet, niet alle gps’en zijn altijd bijgewerkt. Online routeplanners zoals Waze zijn dat meestal wel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten