Werken N14

Update vrijdag 1 juli 2022

Nieuw dubbelrichtingsfietspad en bushaltes op Mechelsesteenweg klaar voor gebruik.

Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) rondde de werken af op de Mechelsesteenweg (N14). Fietsers kunnen nu genieten van het vernieuwde dubbelrichtingsfietspad en de comfortabele bushaltes. Na drie maanden omrijden, kan het verkeer opnieuw in beide richtingen van Duffel naar Lier doorrijden.

Update woensdag 18 mei 2022

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt deze week het eerste deel van de werken aan het fietspad langs de Mechelsesteenweg af. De zone van de eerste fase, Mechelsesteenweg tussen Duffel en Hoog-Lachenen, is opnieuw bereikbaar voor plaatselijk verkeer in twee richtingen.

Start volgende fase vanaf vrijdag 20 mei (rond 21 u.) tot eind juni: de werfzone schuift op naar Mechelsesteenweg vanaf het kruispunt met de Rode-Kruislaan tot aan Hoog-Lachenen:

  • Langs de werfzone, vanaf de Lintsesteenweg tot net na Hoog-Lachenen, geldt éénrichtingsverkeer van Lier naar Duffel. De zone wordt aangeduid als een fietsstraat.
  • Automobilisten mogen fietsers niet inhalen, er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u.
  • Gemotoriseerd verkeer van Duffel naar Lier rijdt om via de Oude Liersebaan en Waversesteenweg (N108).
  • Om sluipverkeer tegen te gaan, is in de Bremstraat een knip voorzien voor autoverkeer. De knip verschuift richting Lier, tot net voor het kruispunt met Hoog-Lachenen.
  • In Hoog-Lachenen wordt het tijdelijk éénrichtingsverkeer omgekeerd. Zo kan je vanaf vrijdag 20 mei (rond 21 u.) enkel nog inrijden vanaf de Mechelsesteenweg (N14) naar de Bremstraat. Plaatselijk verkeer kan via Hoog-Lachenen en Hulststraat terug richting Lier rijden.

Vernieuwing fietspaden N14 Mechelsesteenweg (Lier)

Een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer zal normaal gezien op maandag 28 maart 2022 starten met de aanleg van een nieuw fietspad langs de Mechelsesteenweg te Lier.

De werken worden in fases uitgevoerd. De aannemer start een honderdtal meter voor de Aldi (t.h.v. huisnummer 439) en werkt zo richting Lier tot aan Hoog-Lachenen. De werken in de eerste werfzone duren vermoedelijk tot eerste helft juni. De zone tussen Duffel en de toerit van de Aldi wordt wel zo snel mogelijk terug vrijgegeven, vermoedelijk na ongeveer 1 maand.
Daarna werkt de aannemer aan het kruispunt Rode-Kruislaan (fase 2A) en vanaf Rode-Kruislaan tot Hoog-Lachenen (fase 2B). De werken zouden in de eerste helft van juli beëindigd moeten zijn.

Het gemotoriseerd verkeer van Lier richting Duffel zal mogelijk blijven via de Mechelsesteenweg. Het gemotoriseerd verkeer van Duffel richting Lier zal via de N108 Oude Liersebaan en Waversesteenweg (Lier) omgeleid worden.

Voor de fietsers is een omleiding voorzien via het jaagpad langs de Nete of via de Meertsveldstraat en Bremstraat (Lier).

Lijn 550 kan niet de normale route volgen richting Lier. Komende van Mechelen zal deze lijn via de Provinciestraat, de Dr. Jacobsstraat en de Oude Liersebaan rijden naar de N108 en zo naar Lier. Onderaan deze pagina kan je het omleidingsbericht downloaden en raadplegen.

Van Lier naar Mechelen volgt Lijn 550 de gewone route.

Volg alle updates via https://www.wegenenverkeer.be

Hinder- en sluitingspremie

Meer info voor zelfstandigen en ondernemingen over een mogelijke hinder- en sluitingspremie tijdens werken vind je op de website van het Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten