Werken N108 - start fase 2 op maandag 6 september

Gepubliceerd op: vrijdag 3 september 2021 13 u.
De volledige rijweg tussen de Trapstraat in Duffel en de Aarschotsesteenweg (N10) in Lier krijgt een nieuwe asfaltlaag. In totaal gaat het over een afstand van meer dan 6 km. De werken gebeuren in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Werken in 3 fases

  • Fase 1 van 23 augustus tot 3 september: van de Trapstraat tot aan de Nijverheidsstraat in Duffel (deze fase is afgerond)
  • Fase 2 van 6 september tot 27 september: van wijk Anderstad tot aan de Aarschotsesteenweg in Lier + fietspad oostzijde tussen Anderstad en Zuut.
  • Fase 3 van 27 september tot 30 november: van de Nijverheidsstraat in Duffel tot wijk Anderstad in Lier.

Update 3 september - fase 2

Op 23 augustus startte het Agentschap Wegen en Verkeer met grootschalige onderhoudswerken op de N108 tussen Duffel en Lier. In de eerste fase werd het wegdek van de Oude Liersebaan en Berkehoevelaan in Duffel vernieuwd, en dit tussen de Trapstraat en de KMO-zone Itterbeek. Van 6 tot 27 september zijn de Hoogveldweg en Waversesteenweg in Lier aan de beurt.

Rijwegvernieuwing en nieuwe fietspaden in Lier
De tweede fase van de onderhoudswerken bestaat uit twee delen. Enerzijds vernieuwt Agentschap Wegen en Verkeer het wegdek van de N108 tussen de Aarschotsesteenweg en de zijstraat Anderstad in Lier. Daarnaast werkt het Agentschap in deze fase ook aan de fietsveiligheid tussen de Ceciliastraat en Zuut. Het oostelijk fietspad op de brug over het Netekanaal (Zuut tot Anderstad) en de oversteek aan de Ceciliastraat worden vernieuwd.
 
In de volgende fase vernieuwt het Agentschap dan ook het westelijke fietspad op de brug en legt de aannemer een nieuwe fietsoversteek aan ter hoogte van Zuut. Dit gebeurt samen met de rijwegvernieuwing tussen Anderstad en de KMO-zone Itterbeek.

Omleiding tussen Duffel en Lier via N14

De werfzone is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Tijdens de volledige duur van de werken geldt daarom een omleiding voor het doorgaande verkeer tussen Duffel en Lier via de N14. In de fases waar (nog) niet gewerkt wordt, blijft verkeer in twee richtingen mogelijk, maar het zal dus niet mogelijk zijn om volledig door te rijden van Duffel naar Lier of andersom.

Ook De Lijn zal hierdoor hinder ondervinden. De lijnen 2 en 556 zullen de omleiding via de N14 moeten volgen. De Lijn zal de haltes tussen Duffel-Oost en Lier centrum niet bedienen tijdens de werken. Kijk op de infofiches aan de bushalte of op www.delijn.be voor een alternatieve reisroute.

Voor fietsers is de hinder minder groot. Zij kunnen bijna over het hele traject gebruik blijven maken van de bestaande fietspaden langs de N108. Enkel ter hoogte van de Poederstraat (in fase 1) en de Nijverheidsstraat (in fase 3) is er een korte omleiding voorzien langs de achterliggende straten. In de zone waar de aannemer ook de fietspaden vernieuwt, tussen Zuut en Anderstad, rijden fietsers in twee richtingen over het fietspad aan de zijde waar niet gewerkt wordt.

Kijk voor meer info over de verkeersmaatregelen per fase onder Actuele hinder

Vragen?

Vragen kan je stellen aan de bereikbaarheidsadviseur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten