Werken Lintsesteenweg

In de Lintsesteenweg is er vanaf de Klokkestraat tot aan de Roetestraat nog geen riolering aanwezig. Al het afvalwater komt er in de beek terecht. Het fietspad is er ook in slechte staat en dus heeft het lokaal bestuur Duffel beslist om een rioleringsproject met ook een vernieuwing van de straat uit te werken.

Het gaat in totaal om ongeveer 450 meter rioleringswerken en de kostprijs van de werken wordt geraamd op 750.000 euro. Voor de rioleringswerken kan het lokaal bestuur rekenen op een subsidie van 75 % van de Vlaamse Milieumaatschappij. Ook voor de vernieuwing van het fietspad zijn er subsidies ter beschikking.

De werken in de Lintsesteenweg zitten in de voorbereidende fase.
Op 28 mei 2018 werd de aanbestedingsprocedure opgestart voor een studiebureau dat dit wegen- en rioleringsproject zal uittekenen. We proberen voor het bouwverlof een studiebureau aan te stellen. Ten laatste op 13 maart 2019 moeten we een ontwerp van riolering en wegdek bezorgen aan de Vlaamse Milieumaatschappij. Het is de bedoeling om voor deze datum met de buurtbewoners in overleg te gaan over de ontwerpplannen. Ten slotte moeten we wachten op de goedkeuring van het project. Indien de Vlaamse Milieumaatschappij geen opmerkingen heeft, kan de gemeenteraad een aannemer aanstellen en zullen de werken wellicht in 2020 worden uitgevoerd.

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten