Wegen- en rioleringswerken Lintsesteenweg

Gepubliceerd op: vrijdag 18 maart 2022 9.37 u.
De wegen- en rioleringswerken in de Lintsesteenweg tussen de Klokkestraat en de eerste kruising met de Roetestraat starten op maandag 21 maart 2022. Na het bouwverlof zal de aannemer het voetpad en het fietspad tussen de rotonde met de Liersesteenweg en de rotonde met de Spoorweglaan vernieuwen.

Lintsesteenweg tussen Klokkestraat en Roetestraat - start 21 maart 2022

In de Lintsesteenweg is er vanaf de Klokkestraat tot aan de Roetestraat nog geen riolering aanwezig. Het fietspad is er ook in slechte staat. Daarom zal de gemeente een gescheiden rioolstelsel voor afval- en hemelwater laten aanleggen. De vernieuwing van de straat tussen de Klokkestraat en de Roetestraat wordt ineens gekoppeld aan het rioleringsproject. Deze werken starten op maandag 21 maart 2022.

Gemotoriseerd verkeer

Vanaf 21 maart 2022 is er geen verkeer meer mogelijk vanaf supermarkt OKAY tot aan de Roetestraat (eerste aansluiting vanuit Duffel). De OKAY blijft wel steeds bereikbaar.

Om van Duffel naar Lint te rijden zal je een omleiding moeten volgen via Kontich Kazerne. Nadat de werken van het Agentschap Wegen en Verkeer op de N14 gedaan zijn, zal de omleiding van Duffel naar Lint aangeduid worden via de N14 tot aan de ring van Lier en dan verder naar Lint. 

Om vanuit Lint naar Duffel te rijden, moet je via Lint naar Lier en via de N14 terug naar Duffel.

Fietsers

Fietsers kunnen door de Roetestraat en het Senthout rijden. Om te vermijden dat er op die route ook doorgaand zwaar verkeer rijdt, geldt er een tonnagebeperking tot 3,5 ton.

Voor de veiligheid van de fietsers worden deze straten ook tijdelijk fietsstraat. Dit betekent dat wagens de fietsers niet mogen inhalen en dat er een snelheidsbeperking tot 30 km/u geldt.

De Lijn

De buslijnen 52 en 53 die uit Lint komen, zullen stoppen aan de Roetestraat en terugdraaien naar Lint. Hierdoor vervallen alle haltes van deze lijnen op Duffels grondgebied. De Lijn heeft alle mogelijke alternatieven onderzocht, maar kan geen andere oplossing aanbieden. Vanuit Duffel naar Antwerpen is het aangeraden om de trein te nemen.

Vernieuwing fietspad en voetpad tussen de twee rotondes - start na bouwverlof

Vermoedelijk na het bouwverlof zullen ook de voet- en fietspaden van de Lintsesteenweg tussen de twee rotondes aan de zijde met de even huisnummers vernieuwd worden. De bewoners krijgen tijdig info over de startdatum van deze werken. Om te kunnen starten moet de gemeente sowieso wachten tot de werken van het Agentschap Wegen en Verkeer op de N14 afgerond zijn.

Voorlopige fasering van de werken

  • Maandag 21 maart - midden juni: uitvoeren rioleringswerken en afkoppelingswerken in Lintsesteenweg tussen OKAY en Roetestraat.
  • Midden juni - oktober: nutsmaatschappijen voeren werken uit (zowel aanleg van leidingen als huisaansluitingen) in Lintsesteenweg tussen OKAY en Roetestraat.
  • Augustus - oktober: heraanleg fietspad en voetpad in Lintsesteenweg tussen beide rotondes.
  • Oktober - november: verdere afwerking van rijbaan/fietspad/bermen in Lintsesteenweg tussen OKAY en Roetestraat.

Hinder- en sluitingspremie

Meer info voor zelfstandigen en ondernemingen over een mogelijke hinder- en sluitingspremie tijdens werken vind je op de website van het Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Updates vind je op www.duffel.be/lintsesteenweg

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten