Gemeente Duffel

Allerlaatste voorbereidingen voor start werken in de Kruisstraat

Gepubliceerd op: vrijdag 2 februari 2018 16.13 u.
De riolering, wegdek en fietspad in de Kruisstraat zijn in slechte staat en dus tekende de gemeente nieuwe plannen voor de Kruisstraat uit. Er werden al heel wat voorbereidende werken uitgevoerd en op vrijdag 2 februari wordt het betonnen wegdek geklopt. Maandag starten de echte werken.

Er zijn de afgelopen weken al heel wat voorbereidende werken uitgevoerd. De nutsmaatschappijen gingen als eerste aan de slag. Ondertussen is er ook al grondbemaling geplaatst, zodat het grondwater tijdens de graafwerken geen probleem vormt. Op vrijdag 2 februari worden de allerlaatste voorbereidingen getroffen. Vandaag wordt de betonverharding over het hele traject van de eerste fase geklopt. Op die manier kan de aannemer maandag het hele wegdek in kleine stukken met de kraan wegnemen. Dat kloppen zal wel wat lawaai geven, maar de Kruisstraat blijft tot en met het weekend wel toegankelijk voor het verkeer.

Vanaf maandag is de Kruisstraat tussen de Groenstraat en de A. Stocletlaan gesloten voor alle verkeer. Bij wegenwerken over een afstand van een kilometer en dit gedurende een lange periode is er onvermijdelijk ook hinder voor de buurtbewoners. Toch proberen we dat zoveel mogelijk te beperken. Zo zijn we zeer blij dat de nabijgelegen LIDL is ingegaan op onze vraag om haar parking open te stellen voor de buurtbewoners. Vanuit het gemeentebestuur voorzien we dan weer een tijdelijke toegang, zodat dit warenhuis continu bereikbaar blijft.

Na de werken zullen de buurtbewoners kunnen genieten van een totaal vernieuwde Kruisstraat. De Kruisstraat krijgt niet alleen een nieuwe riolering, maar wordt ook voorzien van twee verhoogde kruispunten en vier wegversmallingen. Verder wordt er ook een afgescheiden dubbelrichtingsfietspad van 2,5 meter aangelegd en krijgt ook de hele straat nieuwe LED-lampen als straatverlichting. 

De werken zullen in twee aparte fases gebeuren. De eerste fase is voor de Kruisstraat vanaf de A. Stocletlaan tot net voor het kruispunt van de Groenstraat. In de tweede fase wordt de Kruisstraat vanaf de Groenstraat tot de Standplaats vernieuwd. Voor elke fase zijn 80 werkdagen voorzien.

De totale kostprijs van de wegen en rioleringswerken bedraagt 2.843.241, 11 euro. Hiervoor kan de gemeente een beroep doen op bijna 900.000 euro aan subsidies. Dit betekent dus een gemeentelijke investering van ongeveer 2 miljoen euro.

Contact en openingsuren

Omgevingsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 60
F.
015 31 54 01
e-mail
omgeving@duffel.be

Vandaag

open van 9 - 12 u. en 13.30 - 15.30 u.

Morgen

open van 9 - 12 u. en 18 - 19.30 u.
Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten