Werken aan de N14

Gepubliceerd op: vrijdag 18 maart 2022 9.30 u.
De werken gebeuren in het kader van de vernieuwing van de fietspaden van de N14 Mechelsesteenweg (Lier).

Update 18 maart 2022

Een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer zal normaal gezien op maandag 28 maart 2022 starten met de aanleg van een nieuw fietspad langs de Mechelsesteenweg te Lier.

De werken worden in fases uitgevoerd. De aannemer start een honderdtal meter voor de Aldi (t.h.v. huisnummer 439) en werkt zo richting Lier tot aan Hoog-Lachenen. De werken in de eerste werfzone duren vermoedelijk tot de eerste helft juni. De zone tussen Duffel en de toerit van de Aldi wordt wel zo snel mogelijk terug vrijgegeven, vermoedelijk na ongeveer 1 maand.
Daarna werkt de aannemer aan het kruispunt Rode-Kruislaan (fase 2A) en vanaf Rode-Kruislaan tot Hoog-Lachenen (fase 2B). De werken zouden in de eerste helft van juli beëindigd moeten zijn.

Het gemotoriseerd verkeer van Lier richting Duffel zal mogelijk blijven via de Mechelsesteenweg. Het gemotoriseerd verkeer van Duffel richting Lier zal via de N108 Oude Liersebaan en Waversesteenweg (Lier) omgeleid worden.

Voor de fietsers is een omleiding voorzien via het jaagpad langs de Nete of via de Meertsveldstraat en Bremstraat (Lier).

Lijn 550 kan niet de normale route volgen richting Lier. Komende van Mechelen zal deze lijn via de Provinciestraat, de Dr. Jacobsstraat en de Oude Liersebaan rijden naar de N108 en zo naar Lier. Onderaan deze pagina kan je het omleidingsbericht downloaden en raadplegen.

Van Lier naar Mechelen volgt Lijn 550 de gewone route.

Meer info voor zelfstandigen en ondernemingen over een mogelijke hinder- en sluitingspremie tijdens werken vind je op de website van het Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Updates vind je steeds via https://www.wegenenverkeer.be

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten