Week van de Smaak in de bib

Gepubliceerd op: dinsdag 10 november 2020 9.40 u.
De Week van de Smaak vindt dit jaar plaats van donderdag 12 tot zondag 22 november. Omwille van de coronamaatregelen zijn workshops of proeverijen in de bibliotheek niet mogelijk.

Op zondag 22 november zorgen we met ‘zoet geluk in de bib’ wel voor een poëtisch snoepje. We zetten de mooiste gedichten in de kijker en elke bezoeker krijgt een beetje poëzie mee naar huis, vergezeld van een écht snoepje.

Boekentips

Claire, medewerkster in de bib, geeft je alvast enkele lekkere boekentips:

‘Smaak. Een bitterzoete verkenning.’ van Kathy Mathys

De schrijfster gebruikt een mix van persoonlijke verhalen en stukjes en beetjes uit de psychologie, literatuur en wetenschap om een heerlijk verhaal over smaak bij elkaar te klutsen. Van herinneringen over maaltijden die een grote indruk nagelaten hebben tot een zoektocht naar de rol van geuren bij het eten: dit boek vormt een boeiende combinatie van fictie, weetjes en biografische mijmeringen.

‘Goed eten’ van Dorien Knockaert

Journaliste Dorien Knockaert schrijft als geen ander kookboeken die lezen als een verhaal. In ‘Goed eten’ beschrijft ze haar zoektocht van een jaar lang naar eten waar niemand last van heeft, dat geen impact heeft op het milieu en waarvoor geen dieren moeten sterven. Het leest als een soort van reisverhaal, maar dan in haar keuken, koelkast en receptenboek, en dat laatste staat vol haalbare gerechten die vol van smaak zijn. Die tegelijk eenvoudig en goed gevonden zijn, waar niemand last maar iedereen plezier van heeft.

‘De vegetariër’ van Han Kang

Deze bijzondere roman gaat niet echt over eten, eerder over het niet meer eten van iets. Als Yeong-hye plots weigert vlees te eten wordt dat in haar omgeving – door de strenge Zuid- Koreaanse sociale codes – gezien als abnormaal. Haar nogal suffe relatie met haar echtgenoot wordt op z’n kop gezet en haar familie probeert haar op andere gedachten te brengen. Een beetje bevreemdend maar absoluut de moeite waard.

Meer info over de Week van de Smaak vind je hier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten