Week van de Fair Trade 2019

Gepubliceerd op: vrijdag 30 augustus 2019 9.43 u.
Van 2 tot 12 oktober 2019 zetten we (on)eerlijke handel op een originele manier in de kijker tijdens de Week van de Fair Trade.

Fair trade @ Work
In oktober organiseert het lokaal bestuur een fairtrade- en veggielunch voor zijn medewerkers, om de wereldwijde voedselverspilling in de kijker te zetten. Een vrijwillig kookteam maakt een kleurrijk lunchbuffet met de overschotjes brood, noten, groenten, fruit, enz. die de personeelsleden binnenbrengen.

Boterhammen met choco-actie
Op woensdag 2 oktober tussen 6 en 8.30 u. deelt een enthousiast vrijwilligersteam maar liefst 500 boterhammen met (h)eerlijke choco uit aan vroege passanten rondom het plein aan het station. Hiermee wordt de fairtradeboodschap in een mum van tijd verspreid over wel 500 pendelaars.

Consultatiedagen voor subsidie en ondersteuning van mondiale projecten
Het lokaal bestuur Duffel ondersteunt Duffelse verenigingen en organisaties die mondiale thema’s mee opnemen in hun werking, of een mondiaal project opzetten in Duffel of in het buitenland.
Maak een afspraak met het vrijetijdsloket om de (subsidie)mogelijkheden te bespreken.

Youca Action Day
Op donderdag 17 oktober ‘spijbelen’ meer dan 15.000 studenten om te gaan werken ten voordele van een jongerenproject aan de andere kant van de wereld. Deze editie koos Youca voor de werking van Trias in Guinee, om de strijd aan te gaan tegen de werkloosheid, armoede en migratie bij Guineese jongeren.
De Duffelse secundaire scholen sturen een 120-tal leerlingen uit. Het lokaal bestuur biedt ook zelf voor een dagje enkele jobs aan, en roept andere maatschappelijk verantwoorde bedrijven op om jobs te voorzien in de jobdatabank van Youca.

Bovenstaande acties lopen i.s.m. de Duffelse adviesraad voor Internationale Solidariteit, de fairtradetrekkersgroep, Oxfam Wereldwinkel Duffel en enkele strijdlustige vrijwilligers en studenten van Duffel.

vrijetijdsloket – 015 30 72 50 – welzijn@duffel.bewww.duffel.be/fairtradegemeente

Contact en openingsuren

Vrijetijdsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 50
e-mail
vrijetijd@duffel.be

Vandaag

open van 9 - 12 u. en 13.30 - 15.30 u.

Morgen

open van 9 - 12 u. en 18 - 19.30 u.
Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten