Wandelen in Duffel

Bij het onthaal in het gemeentehuis kan je volgende wandelkaarten kopen of gratis krijgen:

  • Kiliaanpad: een historische wandeling door Duffel, 4 km (3 euro)
  • Wandelnetwerk Rivierenland: wandelknooppunten langs Nete, Dijle, Zenne en Rupel (8 euro) (nieuwe kaart in juni 2019)
  • Wandelgebied Rivierenland: uitgestippelde wandelingen langs Nete, Dijle, Zenne en Rupel (8 euro)
  • 10.000-stappenroute door Duffel: ongeveer 6 km wandelen door groene en verkeersarme stroken in onze gemeente. Onderweg kom je al eens een monument of een kunstwerk tegen, waar je even kan stilstaan. Je kan de wandeling eveneens onderaan deze pagina downloaden. 

Je kan ook enkele wandelroutes die met Duffel te maken hebben, downloaden via de website van Natuurpunt. De natuurgebieden van Natuurpunt in Duffel vind je hier


Kinderwandellussen 

Duffel wordt dit jaar verrijkt met twee kinderwandellussen: in de Mosterdpot (vanaf juni) en in domein De Locht (vanaf september). Kinderwandellussen zijn uiteraard speciaal voor kinderen uitgetekend. De lussen zijn tussen de 500 meter en 5 km lang. Sommige lussen zijn educatief, andere lussen zijn avontuurlijker ingericht. 

De wandellus in de Mosterdpot is gericht op kleinere kindjes met zoekspelletjes. Er komt ook een blotevoetenpad. De wandellus in De Locht krijgt een speelse inkom met een picknicktafel en in het bos komt er ook een speelzone. 

Op pinkstermaandag 10 juni om 14 u. wordt in de Mosterdpot de wandelkaart 'Samen op pad' voorgesteld. Op die wandelkaarten staan alle kinderwandellussen in de regio in en en rond Mechelen en dus ook in Duffel. Op die manier kan je het bos door de wandellussen nog zien. 

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten