Wandelen in Duffel

Bij het onthaal in het gemeentehuis kan je volgende wandelkaarten kopen of gratis krijgen:

  • Kiliaanpad: een historische wandeling door Duffel, 4 km (3 euro)
  • Wandelnetwerk Rivierenland: wandelknooppunten langs Nete, Dijle, Zenne en Rupel (8 euro) 
  • Wandelgebied Rivierenland: uitgestippelde wandelingen langs Nete, Dijle, Zenne en Rupel (8 euro)
  • 10.000-stappenroute door Duffel: ongeveer 6 km wandelen door groene en verkeersarme stroken in onze gemeente. Onderweg kom je al eens een monument of een kunstwerk tegen, waar je even kan stilstaan. Je kan de wandeling hier downloaden: 10.000-stappenroute.

Je kan ook enkele wandelroutes die met Duffel te maken hebben, downloaden via de website van Natuurpunt. De natuurgebieden van Natuurpunt in Duffel vind je hier

Kastelenwandeling

De Duffelse kastelenwandeling loopt over een parcours van zo’n 5 kilometer. Je kan de wandeling hier downloaden: kastelenwandeling. Ze is ook opgenomen in de brochure ‘Een monumentaal verhaal’. Die brochure vind je bij het onthaal van het gemeentehuis, tijdens de openingsuren.

Het startpunt is kasteelruïne Ter Elst. Die staat in het park gelegen tussen de Ter Elst- en Norbertijnerlei. Maar je kan ook bij één van de andere kastelen starten.

Kinderwandellussen 

In Duffel vind je twee kinderwandellussen: in de Mosterdpot en in domein De Locht. Kinderwandellussen zijn uiteraard speciaal voor kinderen uitgetekend. De lussen zijn tussen de 500 meter en 5 km lang. Sommige lussen zijn educatief, andere lussen zijn avontuurlijker ingericht. 

De wandellus in de Mosterdpot is gericht op kleinere kindjes met zoekspelletjes. De wandellus in De Locht heeft een speelse inkom met een picknicktafel en in het bos kunnen kinderen ravotten in twee speelzones. Je kan eveneens gaan voor de vossenstrekenroute in het fort van Duffel. Hiervoor kan je de vossenstrekenapp downloaden. 

Opgelet: door corona is het niet toegestaan om te parkeren aan PVT. Parkeren is mogelijk in de Zandstraat.

Op de wandelkaart 'Samen op pad' staan alle kinderwandellussen in de regio in en en rond Mechelen en dus ook in Duffel. Op die manier kan je het bos door de wandellussen nog zien. 

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten