Gemeente Duffel

Laat vuurwerk het feest niet verknallen

Gepubliceerd op: woensdag 31 oktober 2018 7 u.
Het afvuren van vuurwerk is niet toegestaan in Duffel, tenzij je een speciale toelating krijgt van de burgemeester.

Het ontsteken van vuurwerk is niet zonder risico en kan zowel lichamelijk als materieel grote schade aanrichten. Ook voor dieren is vuurwerk heel onaangenaam. Politiezone Bodukap houdt daarom extra toezicht op oudejaarsnacht. Ook zonder vuurwerk kan het een spetterende feestperiode zijn dus laat vuurwerk je feest niet verknallen.

Gevaarlijk voor mens en dier
Tijdens de jaarwisseling maken ongevallen met vuurwerk elk jaar slachtoffers. Een ongeval is dan ook snel gebeurd. Het risico op brandwonden is groot en ook ernstige oogletsels komen regelmatig voor. Ook dieren in de buurt worden opgeschrikt door vuurwerk. Gestresseerd en verward vluchten dieren soms ver weg van de lichtflitsen en het geluid. Elk jaar opnieuw lopen dieren verloren of raken ze gewond. De burgemeester geeft daarom maar één keer per jaar de toelating om vuurwerk af te vuren, voor de Ballonnekensstoet.

Extra waakzaamheid bij de politie
In de periode van woensdag 1 november tot en met woensdag 31 januari is daarom het zichtbaar bezit, het tonen, uitstallen en elke voorbereidende handeling voor het ontsteken of doen knallen van feestvuurwerk in Duffel verboden. Net als vorig jaar zullen de patrouilles van politiezone Bodukap een extra oogje in het zeil houden. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten