Gezocht: vrijwilligers noodplanning Waterkant

Gepubliceerd op: dinsdag 27 december 2022 17.45 u.
Voor de regio Waterkant zoeken wij vrijwilligers om de telefooncentrale en/of het opvangcentrum te bemannen bij incidenten. Duffelaar Peter Somers is enthousiaste vrijwilliger en vertelt er meer over.

Ik wil vrijwilliger worden bij noodplanning Waterkant

Welke vrijwilligers zoekt men?

“We zoeken mensen die graag anderen helpen én bovendien stressbestendig, diplomatisch en discreet zijn.”

Wat houdt het vrijwilligerswerk in?

“Bij een incident kan er een noodnummer geopend worden waar bezorgde burgers terecht kunnen voor meer informatie. Wij zoeken vrijwilligers die deze telefoons willen beantwoorden."

"Daarnaast kan er ook opvang in scholen of andere gebouwen georganiseerd worden, bijvoorbeeld als mensen niet meteen naar huis kunnen bij een incident. Ook hiervoor zoeken we vrijwilligers."

Wat zijn jouw taken als vrijwilliger?

“Als vrijwilliger kan ik twee taken uitvoeren:

  • Telefonisch Informatie Centrum (TIC): telefonisch informatie over het incident aan de burger geven en de informatie die de burger krijgt doorgeven aan de hulpverleners op het terrein.
  • Psychosociale Hulpverlening (PSH): helpen in het opvangcentrum voor burgers die geëvacueerd zijn uit de zone van het incident.”

Wat is het werkgebied van Noodplanning Waterkant?

“Volgende gemeenten maken deel uit van Noodplanning Waterkant: Aartselaar, Hemiksem, Schelle, Niel, Boom, Rumst, Sint-Katelijne-Waver, Duffel, Putte en Bonheiden.”

Waar kunnen mensen terecht voor meer info?

“We nodigen iedereen graag uit voor een welkomstsessie op dinsdag 7 februari om 19.30 u. in de brandweerkazerne van Boom (Dijleweg 5) of op donderdag 16 februari om 19.30 u. in het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver (Lemanstraat 63). Tijdens deze infoavonden krijg je meer informatie over het vrijwilligerswerk, beantwoorden we al je vragen en maken we kennis met elkaar.”

Wat vind je zelf zo boeiend aan het werk?

“Na 40 jaar ben ik gestopt als hulpverlener en lesgever bij het Rode Kruis. Als vrijwilliger kan ik me nu toch nog inzetten voor de bevolking. Ik raad het zeker aan om te doen omdat je zo mensen kan helpen en kan samenwerken met vrijwilligers uit andere gemeenten.”

Meer info?

Voor bijkomende informatie kan je terecht bij Noodplanning Waterkant op het nummer 0472 88 04 31 of rampenambtenaar@boom.be.

Interesse?

Schrijf je dan in via volgend formulier: ik word vrijwilliger.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten