Voorleespret in de bib

Gepubliceerd op: maandag 2 maart 2020 8 u.
Elke laatste zondag van de maand kunnen kinderen tussen 3 en 8 jaar luisteren naar een spannend, ontroerend of plezierig verhaal in de bibliotheek. Marijke is een van onze vrolijke voorlezers, en zij verklapt waarom ze hiervoor graag vroeg uit bed stapt op zondag.

Wat vind jij zo leuk aan voorlezen?

“De interactie met het publiek, samen genieten van leuke verhalen en mooie gedichten. Door mij te engageren als voorlezer krijg ik bovendien de kans om zelf fijne prentenboeken te (her)ontdekken. De bibliotheek heeft een grote collectie waarin ik steeds opnieuw leuke verhalen vind.”

Hoe kies jij een verhaal uit?

“Ik kies altijd verhalen die ik zelf heel erg leuk vind. Wanneer je enthousiast bent over een boek, breng je dit over op het publiek. Daarnaast zorg ik ervoor dat het verhaal niet te moeilijk is voor de kleinsten, maar uitdagend genoeg voor de oudere kinderen. Zo kan iedereen meegenieten. Mooie illustraties zijn ook belangrijk: ze mogen niet te klein zijn, zodat ook de kinderen op de achterste rij ze goed kunnen zien.”

 Wat is het geheim van een goede voorlezer?

“Enthousiasme en liefde voor mooie verhalen. Een goede voorbereiding helpt ook natuurlijk. Het kan zeker geen kwaad om meer verhalen voor te bereiden dan er tijd is om te brengen, dan kan je je op het moment zelf aanpassen aan het publiek. Wees niet bang om de tekst van het verhaal aan te passen. Sommige uitdrukkingen zijn typisch voor Nederland, die durf ik al eens te vervangen door een meer Vlaamse variant. Ook als ik te veel struikel over bepaalde eigennamen, vervang ik ze door woorden die gemakkelijker van de tong rollen. En tenslotte: oefenen. Mijn kat thuis is ondertussen de best voorgelezen viervoeter van het land, denk ik.”

Voorlezen in de bib

Elke laatste zondag van de maand vanaf 10.30 u. 

Heb je de nieuwe voorleeskaartjes al ontdekt in de bibliotheek? Elke keer je kind komt luisteren, krijg je een vinkje. Na drie vinkjes, krijg je een geschenk.

Opgelet: omwille van maatregelen naar aanleiding van het coronavirus, is er op zondag 29 maart geen voorleesmoment in de bibliotheek.

Contact en openingsuren

Bibliotheek

Adres
O.-L.-Vrouwlaan 12570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 31 35 43
e-mail
bibliotheek@duffel.be
Website
www.duffel.be/bibliotheek

Volg ons op:

Vandaag

gesloten

Morgen

gesloten

Om de verdere verspreiding van het coronavirus te vertragen is de bibliotheek gesloten tot en met zondag 3 mei 2020. Hou gerust de materialen bij. De uitleentermijn staat voor iedereen op 14 mei 2020. Maak je geen zorgen over de uitleentermijn, verlengingen en boetes voor deze periode. Hiermee wordt rekening gehouden. Meer info over de afhaalbib op www.duffel.be/afhaalbib.

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten