Volgende fase werken Hondiuslaan

Gepubliceerd op: vrijdag 8 maart 2024 10 u.
De werken in en aan de Hondiuslaan in het gedeelte tussen de rotonde en de Netelei starten half maart.

Deze werken zijn noodzakelijk omdat de gigantische collectoren dringend aan vervanging toe waren. Deze verzamelriolen transporteren al het afvalwater van regio Mijlstraat, Duffel-Oost en Duffel-West naar het zuiveringsstation. Het lokaal bestuur maakt van de werken gebruik om een gescheiden riolering aan te leggen, de rijweg te vernieuwen, de kruispunten heraan te leggen en het fietspad te verbreden en comfortabeler en veiliger te maken. Daarnaast zijn er groene bermen voorzien om water op te vangen en te laten infiltreren in de bodem.

De aannemer plaatste tussen september 2023 en nu riolering in de zijweg naar het RWZI, waarbij de sanering van de aangetroffen PFAS-vervuiling werd aangepakt. Ondertussen werd ook al riolering geplaatst in de Hondiuslaan tussen de Muggenberg en de Netelei en in de Netelei tussen de Hondiuslaan en het park. Zo hoopt de aannemer om de voorziene timing te kunnen respecteren en de werken tegen oktober 2024 af te ronden, als het weer wat meezit.

Nu is de aannemer klaar om binnenkort het deel van de Hondiuslaan tussen de Netelei en de rotonde aan te pakken. Alle omleidingen blijven zoals ze nu al waren. De werfzone en de straten tussen de Hondiuslaan en de Stationsstraat worden enkel toegankelijk voor het plaatselijk verkeer. Omdat alle bewoners van de Hondiuslaan thuis zouden kunnen geraken, wordt in alle straten dubbelrichtingsverkeer toegelaten.

De Hondiuslaan is een belangrijke verbindingsweg. De werken brengen daarom zowel voor omwonenden, handelaars als voor het verkeer gedurende een lange tijd heel wat hinder met zich mee. We hopen te mogen rekenen op geduld en begrip voor de overlast tijdens de werken. We roepen ook opnieuw op om onze lokale handelaars te blijven steunen door zoveel mogelijk bij hen te blijven winkelen. Je maakt bovendien elke maand kans op InDuffelbons van 20 euro door mee te doen aan onze postkaartenactie.

Meer info over de omleidingen vind je op www.duffel.be/hondiuslaan en op www.aquafin.be/nl-be/particulieren/waar-werken-we/22400-renovatie-collector-hondiuslaan.

Contact

Omgevingsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 60
e-mail
omgeving@duffel.be

Vandaag

open van 9 - 12 u. en 16 - 19.30 u.

Morgen

open van 9 - 12 u.

Het onthaal en het vrijetijdsloket in het gemeentehuis zijn toegankelijk tijdens de openingsuren. Voor onze andere diensten vragen we je een afspraak te maken via werken op afspraak. Je kan het onthaal en het vrijetijdsloket telefonisch bereiken op maandag, dinsdag en woensdag van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16.30 u., donderdag van 9 tot 12 u. en van 13 tot 19.30 u. en vrijdag van 9 tot 12 u. De andere diensten kan je telefonisch bereiken op maandag, dinsdag en woensdag van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16.30 u., donderdag van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16.30 u. en vrijdag van 9 tot 12 u. 

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten