Volgende fase werken Hondiuslaan start op maandag 18 september

Gepubliceerd op: vrijdag 15 september 2023 8 u.
De werken aan de Hondiuslaan in het gedeelte tussen het gemeentehuis en de Muggenberg zijn bijna achter de rug. Hierdoor kan de volgende fase van de werken van start gaan op maandag 18 september. Daar horen aangepaste verkeersmaatregelen bij.

Vanaf maandag 18 september pakt de aannemer het gedeelte van de Hondiuslaan aan tussen de Muggenberg en de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) van Aquafin ter hoogte van de rotonde aan de Spoorweglaan.

Deze werken zijn noodzakelijk omdat de gigantische collectoren dringend aan vervanging toe waren. Deze verzamelriolen transporteren al het afvalwater van regio Mijlstraat, Duffel-Oost en Duffel-West naar het zuiveringsstation. Het lokaal bestuur maakt van de werken gebruik om een gescheiden riolering aan te leggen, de rijweg te vernieuwen, de kruispunten heraan te leggen en het fietspad te verbreden en comfortabeler en veiliger te maken. Daarnaast zijn er groene bermen voorzien om water op te vangen en te laten infiltreren in de bodem.

De aannemer is al gestart met de werken in de zijweg naar het RWZI. Hier wordt, voorafgaand aan de plaatsing van de collectoren, de sanering van de recent aangetroffen PFAS-vervuiling aangepakt. Dit was niet voorzien en zorgt voor extra werk: voorbereiding, analyses, meer transporten, controles, waterzuivering, enz. Om de oorspronkelijk geplande totale duurtijd van de werken te kunnen behouden, start de aannemer op maandag 18 september met de aanleg van de riolering in de Hondiuslaan tussen de Muggenberg en de Netelei. De aannemer bekijkt nog wanneer de werken in de Netelei zelf kunnen uitgevoerd worden. Nadien kunnen de werken starten in de Hondiuslaan – vanaf de rotonde aan de Spoorweglaan tot aan de Netelei – van begin 2024, tot eind augustus 2024.

Vanaf maandag 18 september moet je rekening houden met aangepaste verkeersmaatregelen. Deze vind je op www.duffel.be/hondiuslaan. De volgende weken zal de aannemer ook nog de parkeerplaatsen langs de zijde van het park aanleggen, daar kan je dus nog niet parkeren (wel aan de zijde van de Pastoriestraat). 

De Hondiuslaan is een belangrijke verbindingsweg. De werken brengen daarom zowel voor omwonenden, handelaars als voor het verkeer gedurende een lange tijd heel wat hinder met zich mee. We hopen te mogen rekenen op geduld en begrip voor de overlast tijdens de werken.

Inwoners kregen op 6 of 7 september een folder in de brievenbus met uitleg over de verkeerssituatie tijdens deze fase van de werken en waar ze terecht kunnen met hun vragen.

We roepen ook opnieuw op om onze lokale handelaars te blijven steunen door zoveel mogelijk bij hen te blijven winkelen. Je maakt bovendien elke maand kans op InDuffelbons van 20 euro door mee te doen aan onze postkaartenactie.

Meer info - www.duffel.be/hondiuslaan en www.aquafin.be/nl-be/particulieren/waar-werken-we/22400-renovatie-collector-hondiuslaan.

Contact

Omgevingsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 60
e-mail
omgeving@duffel.be

Morgen

gesloten

Het onthaal en het vrijetijdsloket in het gemeentehuis zijn toegankelijk tijdens de openingsuren. Voor onze andere diensten vragen we je een afspraak te maken. Neem hiervoor tijdig contact op met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. Met burgerzaken en het omgevingsloket kan je een afspraak maken via de website. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket. Alle info vind je via volgende link: werken op afspraak

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten