Verkeerseducatieve route

Een verkeerseducatieve route (VERO) is een vast uitgestippeld parcours in een schoolomgeving langs verkeerssituaties die leerrijk zijn voor kinderen. Je kind leert zo meer over het verkeer, de verkeersborden- en regels, zijn/haar houding op straat en de mate waarin weggebruikers met elkaar rekening houden.

Het parcours in Duffel is. 3,1 km. Langs deze route leggen de leerlingen van het zesde leerjaar eveneens hun fietsexamen af. Maar als ouder kan je de route natuurlijk ook samen met je kinderen verkennen. Voorwaarde is wel dat je kind voldoende fietsvaardig moet zijn om op straat te fietsen.

Op negen plaatsen op de route tref je een infobord. Op de borden staat stap voor stap uitgelegd hoe je je als fietser dient te gedragen in een bepaalde verkeerssituatie.

  1. Hondiuslaan: tweerichtingsfietspad oprijden;
  2. O.-L.-Vrouwlaan: voorrangsregels op een fietspad: 3 situaties;
  3. Gemeentestraat: parking voorbijrijden;
  4. Gemeentestraat: links afslaan op T-kruispunt;
  5. G. Van der Lindenlaan: fietsoversteekplaatsen aan een rond punt;
  6. Kasteelstraat: links afslaan op T-kruispunt;
  7. Rooienberg: links afslaan op T-kruispunt;
  8. Netelei: rijbaan oversteken;
  9. Hondiuslaan: links afslaan. 

Vragen over veilig fietsen? Kijk op volgende websites: www.bivv.be of www.meesteropdefiets.be of www.grotefietsexamen.be of contacteer de school van je kind. 

Het lokaal bestuur Duffel werkte in samenwerking met Mobiel 21 en met subsidie van de Provincie Antwerpen in het kader van de 10 op 10 scholen, deze verkeerseducatieve route uit.

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten