Gemeente Duffel

Ziekenhuiscampus Rooienberg sluit de deuren op 17 oktober

Gepubliceerd op: vrijdag 31 augustus 2018 9 u.
Op maandag 15 oktober ontvangt het nieuwe AZ Sint-Maarten in Mechelen de eerste patiënten. Twee dagen later sluit Campus Rooienberg in Duffel definitief de deuren. Wat betekent dit voor de Duffelaars?

Verhuis
Op 15 en 17 oktober worden de patiënten vervoerd van Campus Rooienberg in Duffel naar het nieuwe AZ Sint-Maarten in Mechelen. Ook het ziekenhuismateriaal wordt dan verhuisd. Je zal dus regelmatig ziekenwagens en vrachtwagens zien aan- en afrijden. Tot het moment van de verhuis kan je in Campus Rooienberg terecht. Het ziekenhuis doet wel aan opnameplanning in functie van de verhuis. Zo zullen bijvoorbeeld niet-dringende ingrepen verplaatst worden naar het nieuwe ziekenhuis. AZ Sint-Maarten garandeert 100% zorgkwaliteit tot op het moment van de verhuis.

Sluiting spoeddienst
Op woensdag 17 oktober om 7 u. sluit de spoeddienst op Campus Rooienberg definitief en opent de spoeddienst in het nieuwe ziekenhuis langs de Liersesteenweg in Mechelen. Voor 7 u. word je uiteraard nog geholpen op de spoeddienst op Campus Rooienberg, maar afhankelijk van de urgentie, is het mogelijk dat je naar Mechelen wordt verhuisd. Vanaf 7 u. wend je je sowieso tot de spoeddienst in Mechelen. De vervoerders van de ziekenwagens zijn geïnformeerd en brengen patiënten vanaf 7 u. naar de spoeddienst in Mechelen.

Alles onder één dak in Mechelen
Het nieuwe AZ Sint-Maarten is een modern uitgerust ziekenhuis in een groene omgeving. Je vindt er je vertrouwde artsen en zorgverstrekkers op één locatie. Daarnaast zijn er verschillende faciliteiten aanwezig, zoals een sociale en psychosociale dienst, interculturele bemiddeling, een kapel,… Voor de bezoekers is er een winkeltje, een cafetaria met koude en warme gerechten, een broodjesbar en een publieke apotheek.

Comfort
De kamers zijn ingericht met het oog op comfort voor de patiënt. Zo staan de helft van alle beschikbare bedden in eenpersoonskamers, ligt elke patiënt aan een raam, is er eigen sanitair voor elke patiënt en beschikt elke kamer over een lP-tv en een modern oproepsysteem voor persoonlijke zorg.

Bereikbaarheid
Het nieuwe AZ Sint-Maarten is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanuit Duffel doe je er dan 20 minuten over met de regionale lijn 550 (Lier – Duffel – Mechelen).
Als je met de wagen komt, dan kan je deze parkeren op één van de 1600 parkeerplaatsen. Er zijn ook 370 fietsparkings.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten