Samentuin Velt Ganzenhofkes

Samentuin Velt Ganzenhofkes bestaat uit een 60-tal groentepercelen van 10 x 5 m en zo’n 30 perceeltjes voor kleinfruit/bessen. Hij bevindt zich in de Ganzenkoor te Duffel, te bereiken tussen de huisnummers 58 en 60.

Er wordt uitsluitend ecologisch geteeld in de samentuin. We krijgen hierbij ondersteuning van onze Velt-begeleiders, o.a. op de ‘Leerrijke Wandelingen’. Dan wandelen zij samen met zowel de doorwinterde als de onervaren samentuinders langs de tuintjes en worden tips en ervaringen uitgewisseld. Zaadjes, plantjes en een teveel aan oogst worden sowieso steeds spontaan gedeeld onder de samentuinders.

Elke eerste zaterdag van de maand tussen 10 en 12, worden werkkrachten bijeen geroepen om bijvoorbeeld de composthoop om te zetten of een vogelbosje aan te planten. Deze gezamenlijke werkmomenten worden ondersteund door een team van 'hof'dames (en hofheren!) die de nodige drank en zoetigheid voorzien.

Naast het ecologisch aspect heeft de samentuin ook een sociaal karakter: verenigingen zoals Sprang (welzijnsschakels) hebben er hun eigen perceel.

Je betaalt een jaarlijkse vergoeding van 50 euro en een éénmalige waarborg van 20 euro. Wil je ook graag een perceeltje? Heb je per week 2 à 4 uur tijd om te tuinieren? 

Neem dan eerst contact op met Herman De Cock, Rooienberg 98 in Duffel (015/31.84.33) of stuur een mailtje naar ganzenhofkes.duffel@gmail.com.

Je kan ook gewoon langskomen op de werkmomenten (elke eerste zaterdag van de maand tussen 10 en 12 u.) om vrijblijvend kennis te maken.

Contactpersoon

Herman De Cock

Adres
Rooienberg 98
2570 Duffel
Tel
015 31 84 33
E-mail
ganzenhofkes.duffel@gmail.com

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten