Samentuin VELT Ganzenhofkes

Samentuin Ganzenhofkes is een project van lokaal bestuur Duffel in samenwerking met VELT (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren). Een perceeltje in de samentuin is ongeveer 50 m² groot en is bestemd voor Duffelaars die het willen inrichten als ecologische moestuin. De samentuin bevindt zich in de Ganzenkoor te Duffel, te bereiken tussen de huisnummers 58 en 60. Je betaalt een jaarlijkse vergoeding van 50 euro voor het gebruik van het perceeltje en bij de start een éénmalige waarborg van 20 euro.

Er wordt uitsluitend ecologisch geteeld in de samentuin. We krijgen hierbij ondersteuning van onze VELT-begeleiders, dit o.a. op de ‘Leerrijke Wandelingen’. Dan wandelen zij samen met zowel de doorwinterde als de onervaren samentuinders langs de tuintjes en worden tips en ervaringen uitgewisseld. Zaadjes, plantjes en een teveel aan oogst worden sowieso steeds spontaan gedeeld onder de samentuinders.

Elke eerste zaterdag van de maand tussen 10 en 12 u., worden werkkrachten bijeen geroepen om bijvoorbeeld de composthoop om te zetten of een vogelbosje aan te planten. Deze gezamenlijke werkmomenten worden ondersteund door een team van hofdames en -heren die de nodige drank en zoetigheid voorzien.

Naast het ecologisch aspect heeft de samentuin ook een sociaal karakter: vele tuinders komen graag om ook een praatje te slaan of ervaring uit te wisselen.

Wil je ook graag een perceeltje? Heb je per week 2 à 4 uur de tijd om te tuinieren? Neem dan contact op met Nora Bertels, Waarloossteenweg 6b in Duffel (0478 22 23 15) of stuur een mailtje naar ganzenhofkes.duffel@gmail.com.

Je kan ook gewoon langskomen op de werkmomenten (elke eerste zaterdag van de maand tussen 10 en 12 u.) om vrijblijvend kennis te maken.

Contactpersoon

Nora Bertels

Adres
Waarloossteenweg 6b
2570 Duffel
Tel
0478 22 23 15
GSM
0478 22 23 15
E-mail
ganzenhofkes.duffel@gmail.com

Hoofdverantwoordelijke

Nora Bertels

Adres
Waarloossteenweg 6b
2570 Duffel
GSM
0478 22 23 15
E-mail
nora.bertels@gmail.com

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten