Meldpunt vereenzaming

Gepubliceerd op: dinsdag 10 november 2020 8.30 u.
Mensen die zich alleen voelen of iemand kennen die alleen is, kunnen terecht bij het meldpunt vereenzaming in de zorgcampus. Het meldpunt werkt met vrijwilligers. Die brengen mensen die daar behoefte aan hebben af en toe een bezoekje.

Hubert en Simonne doen beroep op het meldpunt vereenzaming. Zij kunnen rekenen op Magd, vrijwilligster bij het meldpunt vereenzaming. We spraken Hubert, Simonne en Magd over hun ervaring met het meldpunt vereenzaming.

Hoe zijn jullie met elkaar in contact gekomen?

Hubert: “Ik ga elk jaar naar de zorgcampus om de gemeentelijke toelage voor thuisverzorging in orde te brengen. Daarvoor moet ik bij Paula zijn. Dankzij Paula zijn we met Magd in contact gekomen.”

Magd: “Als gepensioneerd verpleegkundige, heb ik me vorige winter kandidaat gesteld om vrijwilligster te worden bij het meldpunt vereenzaming. Mijn kandidatuur werd aanvaard en al snel had Paula me voorgesteld aan Simonne en Hubert. Samen met Paula ging ik op bezoek en het klikte meteen. Ik stelde voor om regelmatig met Simonne te gaan wandelen omdat ze in een landelijke buurt wonen. Hubert zorgde voor een rolstoel en weg waren we.”

Raden jullie andere mensen die op zoek zijn naar gezelschap het meldpunt vereenzaming aan?

Simonne: “Absoluut. De wandelingen doen deugd. We zijn heel tevreden. Het klikt goed met Magd en ook Hubert kan zijn babbeltje kwijt.”

Wat doen jullie graag om te ontspannen?

Magd: “Voor coronatijd ging ik regelmatig wandelen met Simonne in de rolstoel. We combineren graag onze wandeling met een bezoek aan een befaamde Duffelse horecazaak. Afsluiten doen we met een pannenkoek en koffie.”

Simonne: “Ook tijdens de lockdown zijn we blijven contact houden. Magd belde regelmatig en van zodra het mocht, zijn we terug gaan wandelen.”

Hoe ervaar je het om vrijwilliger te zijn bij het meldpunt vereenzaming?

Magd: “Dat geeft me een positief gevoel, namelijk een gevoel van betrokkenheid. Ik word er gelukkig van om mensen te helpen die sowieso al weinig contact hebben met vrienden en familie. Als vrijwilliger kan je iets voor hen betekenen.”

Wat motiveert je als vrijwilliger bij het meldpunt?

Magd: Door de bezoekjes en telefoongesprekken probeer ik hun isolement een beetje te doorprikken. Ik zie hun lach en voel hun dankbaarheid. Dat doet veel deugd.

Heb je vragen met betrekking tot het meldpunt vereenzaming? Contacteer dan de zorgcampus (Paula Scholiers). Zij is bereikbaar op maandag-, woensdag- en donderdag­voormiddag. Maandag en woensdagnamiddag kan op afspraak.

Meer info vind je hier.

Contact

Zorgcampus

Adres
Kwakkelenberg 1-32570Duffel
T.
015 30 99 40
e-mail
thuiszorg@duffel.be
  • Het lokaal dienstencentrum is nog gesloten.¬†
  • Meer info over de bezoekregeling in het woonzorgcentrum vind je hier. Over de bezoekregeling in de serviceflats vind je meer info hier.
Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten