AC Duffel en Chiro Duffel-Oost gehuldigd als verdienstelijke medeburgers

Gepubliceerd op: dinsdag 14 mei 2024 13.38 u.
Lokaal bestuur Duffel zette op maandag 13 mei enkele verdienstelijke medeburgers in de bloemetjes.

De verdienstelijke medeburgers zijn dit jaar de Koninklijke Atletiek Club Duffel en Chiro Duffel-Oost. 

De Koninklijke Atletiek Club Duffel (AC Duffel) werd opgericht in 1949 en sloot zich aan bij de Belgische atletiekbond. De club startte met een 15-tal atleten. Door de jaren heen groeide AC Duffel uit tot een zeer levendige en moderne club, met een sterk trainingsaanbod, een uitgebreide jeugdwerking en de organisatie van verschillende grote en bekende meetings. Het is een club met aandacht voor G-sport, diverse takken van de atletiekdisciplines zoals ook veldlopen en een visie gericht op de toekomst. Vandaag telt de club ongeveer 400 actieve leden en is ze, met een heel aantal bekende (ex-)atleten in hun rangen, een begrip in de sector. In maart heeft AC Duffel haar verjaardag gevierd in clubverband met een grote receptie en terugblik op hun lange bestaan.

Chiro Duffel-Oost heeft een zeer actieve jongens- en meisjeswerking. Als jeugdbeweging laten ze kinderen en jongeren samen spelen, bewegen, plezier maken en verantwoordelijkheid nemen. Dit doen ze vanuit de leidingsploeg, een groep vrijwillige jongeren, die elke zondag klaar staat. Daarnaast zijn er ook tal van andere evenementen, zoals het jaarlijkse zomerkamp, de activiteiten voor ouders en sympathisanten, enz. En voor wie de chirogroep verlaat is er een boeiende oudleidingswerking.

Enkele Duffelaars zijn op maandag 13 mei ook gehuldigd als laureaat van de arbeid: Anne Verbist (sector politie- en civiele veiligheidsdiensten), Gunther Lauwers (sector politie- en civiele veiligheidsdiensten) en Kurt De Herdt (sector tuinbouw). De titel van laureaat van de arbeid huldigt mensen voor hun professionele inzet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten