Verdienstelijke Duffelaars

Gepubliceerd op: dinsdag 10 oktober 2023 12 u.
Het lokaal bestuur zette op maandag 9 oktober enkele verdienstelijke medeburgers in de bloemetjes. Het gaat om het Garageteater, de PLAZAnterikken, Kunstkring De Pelicaen en NT2.

Garageteater is een semi-professioneel theater, gevestigd in de Naalstraat. Zij spelen 4 producties per jaar. Daarnaast beschikken zij ook over een jeugdwerking, waar je als tiener vanaf 13 jaar terecht kan met je theaterkriebels. De eerste theatervoorstelling dateert van 1945 onder de noemer ‘De Zonen Stendhal’ van schrijver Bob Bertina.

De PLAZAnterikken dragen cultuur uit in Duffel, maar ook daarbuiten. Zij organiseren activiteiten in Cinema Plaza, van film tot (internationale) muzikale optredens van individuen en groepen. Ook kunnen dans, fotografie, woord- en schilderkunst aan bod komen. Zij organiseren tussen de 5 à 10 evenementen per jaar.

Kunstkring De Pelicaen is ontstaan in 1962 onder initiatief van wijlen de heer Jos Resseler, destijds archivaris van de gemeente. De ‘Duffelse kamer voor Schone Kunsten en Kunstambachten’ werd gesticht. In 1963 veranderde het bestuur deze naam in ‘Canvas’ en later in ‘Kunstkring De Pelicaen’. Vandaag is Kunstkring De Pelicaen een organisatie waar alle vormen van expressie en creativiteit aan bod kunnen komen. Deze worden getoond via jaarlijkse tentoonstellingen of via de website. Daarnaast werkt Kunstkring De Pelicaen ook samen met de 2 zusterverenigingen: het literair gezelschap De Pelicaen en het solistenensemble Peli-Musica.

NT2 tenslotte is een organisatie met vrijwilligers die zorgen voor de ondersteuning van mensen die de Nederlandse taal niet of onvoldoende machtig zijn of die niet kunnen lezen of schrijven. Deze Nederlandse lessen worden wekelijks gegeven tijdens schooldagen en vinden plaats in het lokaal dienstcentrum ‘den Boomgaard’. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten