Verdienstelijke Duffelaar Thierry Theys

Gepubliceerd op: maandag 30 december 2019 8 u.
Lokaal bestuur Duffel zette onlangs Marcel De Voegt, Zuster Smets, Petrus Van Hissenhoven en Thierry Theys in de bloemetjes als verdienstelijke Duffelaars. Thierry Theys is een gevestigde naam in de Vlaamse keuken. Wij stelden hem enkele vragen.

Wat is jouw band met Duffel?

“Duffel is mijn heimat. Bij Duffel denk ik onmiddellijk aan thuis, de slagerij van mijn broer en het restaurant. Ik ben hier geboren en getogen. Mijn ouders hebben jarenlang hun slagerij gehad in Duffel. De keuze om in Duffel een restaurant te openen lag voor de hand, maar was zeker niet zonder risico.”

Hoe is jouw liefde voor eten ontstaan?

“Mijn bomma was kokkin, dus ik sta al van kleins af aan in contact met lekker eten. Uiteindelijk was het een keuze tussen patissier of kok en het is het laatste geworden. Het lekkerste dat ik ooit zelf heb gegeten zijn de verse wafels van mijn bomma.”

Je hebt reeds twee Michelinsterren en onlangs behaalde je een fantastische score van 17,5/20 in Gault Millau. Hoe zie je de toekomst met Nuance?

“Ik zou met Nuance het liefst zowel in de keuken als op vlak van bediening willen blijven evolueren zodat we onze gasten altijd meer kunnen bieden dan ze verwachten. Met andere woorden, blijven verrassen.”

 

Van waar kwam de beslissing om het restaurant uit te breiden?

"Toen we de kans kregen om het naastgelegen pand over te nemen, hebben we niet getwijfeld. Na elf jaar kon het restaurant langs de buitenzijde wel een facelift gebruiken. We willen het een meer hedendaags en kosmopolitischer karakter geven. Dankzij de uitbreiding kunnen we onze gasten in een aparte ruimte ontvangen en blijft het eetgedeelte volledig afgescheiden.”

Hoe ervaar je het om met je partner samen te werken in Nuance?

“Ik heb nooit anders gekend en zou ook niet anders willen. Het is door complementair en als een team samen te werken dat we kunnen doen wat we nu elke dag verwezenlijken in het restaurant.”

Hoe ziet een vrije dag er voor jou uit?

“Meestal staat deze ook in het teken van het restaurant: papierwerk in orde brengen, vernieuwingen aanbrengen en nieuwe dingen proberen. Als ik dan echt vrij ben, spendeer ik die tijd liefst thuis met vrouw en dochter.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten