Laat vuurwerk jouw feest niet verknallen

Gepubliceerd op: woensdag 27 oktober 2021 15.30 u.
Het ontsteken van vuurwerk is niet zonder risico en kan zowel lichamelijk als materieel grote schade aanrichten. Voor dieren is het zelfs heel onaangenaam. Particulier vuurwerk afvuren is daarom niet toegestaan in Duffel. Politiezone Bodukap houdt dan ook extra toezicht tijdens oudejaarsnacht.

Gevaar voor mens en dier

Elk jaar vallen er tijdens de jaarwisseling slachtoffers door ongevallen met vuurwerk. Het risico op brandwonden is groot en er komen regelmatig ernstige oogletsels voor. Ook dieren in de buurt worden opgeschrikt door vuurwerk. Ze vluchten soms ver weg, gestresseerd en verward door de lichtflitsen en het geluid. Elk jaar opnieuw lopen dieren verloren, of raken ze gewond. Je kan er trouwens zonder vuurwerk eveneens een spetterende feestperiode van maken.

Extra waakzaamheid bij de politie

Het zichtbaar bezit, het tonen, uitstallen, en elke voorbereidende handeling voor het ontsteken of doen knallen van particulier vuurwerk is in Duffel verboden. De patrouilles van de politiezone BoDuKaP zullen, net als vorig jaar, een extra oogje in het zeil houden. Wie betrapt wordt, krijgt een GAS-boete die kan oplopen tot 350 euro.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten