Zijn COVID-vaccins veilig? Ja, ze zijn veilig!

Gepubliceerd op: donderdag 25 maart 2021 7 u.
Heb je twijfels over de veiligheid en doeltreffendheid van de COVID-vaccins? Hieronder lees je waarom die twijfels niet nodig zijn.

Recent werd het Astra Zeneca-vaccin tegen COVID-19 ook goedgekeurd voor vaccinatie bij 55-plussers. We vernamen dat er soms nog vragen worden gesteld over de veiligheid van het vaccin. Daarom zoomen we nog eens in op de vraag of het vaccin veilig is.

Ja, het vaccin is veilig. Experts over de hele wereld werkten mee aan het ontwikkelen en uitgebreid testen van dit vaccin. Zij weten goed hoe ze dit moeten doen en hoe ze vaccins moeten testen.

Hoe kan het dan dat het vaccin zo snel ontwikkeld werd? Door het coronavirus werd over de hele wereld voorrang gegeven aan het ontwikkelen en testen van een vaccin. Het vaccin was dringend. Daarom kregen de verschillende experts op korte tijd veel middelen en geld om dit vaccin te maken.

Hoe weten we dan zeker dat het vaccin veilig is? Elk vaccin in België is streng gecontroleerd door de wetenschap en goedgekeurd door Europa. Ook de bekende expert Marc Van Ranst, is 55+’er en werd gevaccineerd met het Astra Zeneca-vaccin.

Werken deze vaccins dan goed? Ja, alle vaccins zijn (nadat je volledig gevaccineerd bent) 100 % doeltreffend tegen ernstige COVID-19-infecties.

De foto geeft de werkzaamheid van het vaccin weer na een eerste en een tweede dosis.

Heb je nog vragen over je vaccinaties? Kijk dan even op www.laatjevaccineren.be/veelgestelde-vragen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten