Opnieuw actie voor veilige schoolomgevingen

Gepubliceerd op: vrijdag 4 september 2020 10 u.
Net zoals vorig jaar zal politiezone Bodukap in september en oktober controleacties uitvoeren in de schoolomgevingen, zones 30 en fietsstraten.

De politie wil de verkeersleefbaarheid in de dorpskernen en schoolomgevingen verhogen. Dat is ook zo voorzien in het veiligheidsplan van de politiezone waar verkeersveiligheid één van de prioriteiten is. Via onder meer infoborden, sociale media en website zal daarom tijdens de eerste weken van het nieuwe schooljaar worden gevraagd om extra voorzichtig te zijn in het verkeer. Daarnaast zal de politie in september en oktober specifiek controles uitvoeren in de schoolomgevingen, zones 30 en fietsstraten.

De start van het nieuwe schooljaar gaat namelijk steeds gepaard met een stijgende verkeersdrukte waar alle weggebruikers zich opnieuw aan moeten aanpassen. Daarnaast zijn er in onze politiezone een aantal zones 30 en zijn er verschillende straten ingericht als fietsstraat. Deze liggen op veel gebruikte fietsroutes op de lokale wegen waar het verkeer minder druk is. In fietsstraten is het verboden om fietsers in te halen. Doordat de snelheid hier ook beperkt is tot 30 km/u wordt de veiligheid van de fietsers verhoogd. Uit de vorige actie voor veilige schoolomgevingen is gebleken dat niet iedereen de snelheid in deze zones handhaaft.

Op de website van de politiezone kan je nog een aantal tips terugvinden voor een verkeersveilig schooljaar.

Voor meer info: www.politie-bodukap.be

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten