Vaccinatiecentrum eerstelijnszone Pallieterland komt in CC De Mol in Lier

Gepubliceerd op: donderdag 14 januari 2021 9.20 u.
J. Flour J. Flour
Binnen de eerstelijnszone Pallieterland werd op woensdag 13 januari 2020 de inplanting van een vaccinatiecentrum in de zone bekeken. De vijf gemeenten van de eerstelijnszone zijn Lier, Duffel, Berlaar, Ranst en Nijlen.

De vijf gemeenten bekeken samen de mogelijke locaties. Zij kozen voor een centrale ligging en een vlotte bereikbaarheid. De keuze is daarom gevallen op CC De Mol in Lier. Daar zullen dus ook de inwoners van Duffel terecht kunnen voor een spuitje.

De volgende dagen en weken zal intensief werk gemaakt worden van de uitrol van dit vaccinatiecentrum zodat we in onze zone zo snel mogelijk kunnen starten met vaccineren. Hierbij zal ook het mobiliteitsaspect, in het bijzonder voor de minder mobiele inwoners, de nodige aandacht krijgen. Het is van prioritair belang dat de inwoners van de vijf betrokken gemeenten vlot in het vaccinatiecentrum geraken. Het uiteindelijke doel van de lokale besturen is ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk inwoners zich laten vaccineren om zo het virus zo snel mogelijk te bedwingen.

Foto: J. Flour

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten