Onze gemeente doet mee aan nationale test BE-Alert op 3 oktober

Gepubliceerd op: donderdag 26 september 2019 17.04 u.
Een grote brand of een overstroming? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Dat kan via BE-Alert, een systeem waarbij ook Duffel is aangesloten. Alle inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen op donderdag 3 oktober via mail een testbericht ontvangen.

Nationale test

Op donderdag 3 oktober doen verschillende gemeenten mee met de nationale test van BE-Alert. Ook Duffel doet mee. De inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag via e-mail een testbericht ontvangen. Opgelet, je ontvangt tijdens deze test geen SMS of een gesproken bericht op je telefoon. Dat hebben we vorig jaar, samen met enkele andere gemeenten, al eens getest.

Door BE-Alert te testen willen we inwoners, die nog niet zijn ingeschreven zijn, overhalen om dit te doen op de website www.be-alert.be.

Krijg snel de info die je nodig hebt

BE-Alert is een alarmeringssysteem dat jou verwittigt bij een noodsituatie. Met BE-Alert kunnen we als gemeente berichten sturen naar iedereen die ingeschreven is en waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijg je als inwoner heel snel de nodige info die je nodig hebt tijdens een noodsituatie. Je kan berichten krijgen via sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of via e-mail. Je hoeft dus geen smartphone te hebben.

Schrijf je gratis in via www.be-alert.be

Registreer je op www.be-alert.be. Enkel dan kunnen we je verwittigen als er iets gebeurt in jouw omgeving. Wil je ook berichten ontvangen bij een noodsituatie in de omgeving van je werk of in de buurt van jouw familie? Dat kan. Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. Inschrijven is volledig gratis. Zorg dat je zeker tegen 3 oktober ingeschreven bent op BE-Alert zodat je kan deelnemen aan onze test. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten