Real Visuals brengt kasteelruïne Ter Elst in kaart

Gepubliceerd op: vrijdag 2 juli 2021 10.30 u.
De opmeting van de ruïne vormt de start van een reeks onderzoeken voorafgaand aan de restauratie.

De opmetingen van de kasteelruïne Ter Elst in Duffel door het gespecialiseerde bedrijf Real Visuals zijn van start gegaan. Door middel van 3D laserscanning en drone beelden worden de ruïne en het kasteeleiland haarfijn opgemeten. Het resultaat stelt de architecten in staat om het verval van het voormalige kasteel beter te analyseren en de toekomstplannen vorm te geven.

Het kasteel Ter Elst gaat terug tot de 15de eeuw en werd in 1914 grotendeels verwoest. De gemeente Duffel kocht de overgebleven ruïne in 1972, liet ze beschermen en gebruikte ze als decor voor socio-culturele evenementen. Vanwege de bouwvallige toestand van de ruïne is dit gebruik vanaf 2012 sterk teruggeschroefd en blijft de site onderbenut.

Vorig jaar nam Kempens Landschap het beheer van de kasteelruïne over van de gemeente Duffel om de broodnodige restauratie op gang te trekken. In het voorjaar van 2021 werd het architectenbureau Erfgoed & Visie aangesteld om de plannen voor de restauratie op te maken. Op de eerste plaats moeten zij het gebouw doorgronden om later een ontwerp uit te werken.

Contact

Cultuur en erfgoed

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 50
e-mail
vrijetijd@duffel.be

Volg ons op:

Vandaag

gesloten

Het algemeen onthaal in het gemeentehuis is toegankelijk tijdens de openingsuren. Voor onze andere diensten vragen we je een afspraak te maken. Neem hiervoor tijdig contact op met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. Met burgerzaken, het omgevingsloket en het vrijetijdsloket kan je een afspraak maken via de website. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket. Alle info vind je via volgende link: werken op afspraak. 

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten