Tegelwippen: doe mee!

Gepubliceerd op: vrijdag 29 maart 2024 9.30 u.
Tot en met 31 oktober is Vlaanderen in de ban van het Kampioenschap Tegelwippen. Duffel doet voor de tweede keer mee aan deze wedstrijd. Om inwoners aan te moedigen tegels in de tuin te vervangen door groen zal een tegeltaxi iedere eerste maandag van de maand gratis de gewipte tegels komen ophalen.

Derby met Bonheiden en Sint-Katelijne-Waver

Met het VK Tegelwippen werken inwoners, bedrijven en het lokaal bestuur samen om overbodige verharding in de gemeente tegen te gaan. Tegels vervangen door gras, bloemen, bomen en geveltuinen maakt onze omgeving klimaatbestendig en aantrekkelijker voor dieren en nuttige insecten, koeler op warme dagen en ook veel mooier.

Tijdens de editie van 2023 kon de gemeente Duffel 19.554 gewipte tegels registreren. Dit jaar maken we de uitdaging groter en nemen we het op tegen de gemeenten Bonheiden en Sint-Katelijne-Waver in een aparte competitie.

Vergeet je uitgebroken tegels niet te registreren via www.vk-tegelwippen.be en help ons de derby te winnen. Deel ook je foto’s van je nieuw stukje groen op de sociale media met @duffel2570 en #duffel2030 en help anderen te inspireren.

Nog vragen?

Welk materiaal heb je nodig? Welke plantjes zet je het best in de plaats? Hoe begin je eraan? Je vindt het allemaal op vk-tegelwippen.be

Maak gebruik van de gratis tegeltaxi

Gratis tegeltaxi aanvragen

Om inwoners aan te moedigen om tegels te wippen in hun tuin zal er iedere eerste maandag van de maand een tegeltaxi uitrijden om gewipte tegels gratis af te voeren.

Dat betekent dat de tegeltaxi op volgende dagen rijdt:

 • maandag 8 april
 • maandag 6 mei
 • maandag 3 juni
 • maandag 1 juli
 • maandag 5 augustus
 • maandag 2 september
 • maandag 7 oktober
 • maandag 28 oktober

Praktische afspraken

 1. Je kan enkel schone tegels aanbieden. Je biedt de tegels aan in stapeltjes aan de straatkant zodat ze toegankelijk zijn voor de technische dienst vanaf de straat. Enkel de tegels worden meegenomen dus geen andere materialen zoals zand, beton, chape, enz.
 2. Per adres wordt er per ophaling maximaal 1 m³ tegels opgehaald. Enkel adressen in Duffel kunnen deelnemen aan deze actie.
 3. Tegels plaats je ten vroegste de dag voor ophaling vanaf 19 u. buiten. De ophaling start om 7 u. ‘s ochtends.
 4. Deelnemers vullen ten laatste de donderdag om 12 u. voor ophaling het e-loketformulier in. 
 5. Je registreert het aantal gewipte tegels via de tegelwipper op de website vk-tegelwippen.be Hiermee bevestig je ook dat de gewipte tegels hebben te maken met de ontharding van je tuin. Op de plaats waar de tegels gewipt werden mag je geen nieuwe verharding aanbrengen. 

Contact

Omgevingsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 60
e-mail
omgeving@duffel.be

Vandaag

open van 9 - 12 u. en 13 - 16 u.

Morgen

open van 9 - 12 u. en 13 - 16 u.

Het onthaal en het vrijetijdsloket in het gemeentehuis zijn toegankelijk tijdens de openingsuren. Voor onze andere diensten vragen we je een afspraak te maken via werken op afspraak. Je kan het onthaal en het vrijetijdsloket telefonisch bereiken op maandag, dinsdag en woensdag van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16.30 u., donderdag van 9 tot 12 u. en van 13 tot 19.30 u. en vrijdag van 9 tot 12 u. De andere diensten kan je telefonisch bereiken op maandag, dinsdag en woensdag van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16.30 u., donderdag van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16.30 u. en vrijdag van 9 tot 12 u. 

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten