Gemeente Duffel

Alle info over school- en studietoelagen tijdens zitdag OCMW

Gepubliceerd op: donderdag 30 augustus 2018 11.05 u.
Heeft mijn kind recht op een studietoelage? Hoe vraag ik zo’n toelage aan? Al je vragen worden beantwoord tijdens de gratis zitdag van het OCMW op 2 oktober.

Van kleuter tot student

Er hebben meer mensen recht op school- en studietoelagen van de Vlaamse overheid dan vaak wordt gedacht. Eén op de vier kinderen (van kleuter tot student) heeft er recht op. Het zou jammer zijn moest je deze extra toelage vanuit de overheid mislopen.

Het OCMW organiseert daarom een gratis zitdag op dinsdag 2 oktober 2018 van 16 tot 18.30 u.

Medewerkers van de Vlaamse Gemeenschap vullen samen met jou (op papier of online) de hele aanvraag in en antwoorden op al je vragen en twijfels.

Naast enkele algemene voorwaarden (Belg zijn of gelijkgesteld, erkende opleiding, …) is het belangrijkste criterium het gezinsinkomen dat meespeelt bij het bepalen van het recht op een toelage.

Wat breng ik mee?
Breng zeker je e-ID met pincode mee en indien van toepassing bedrag en bewijs van alimentatiegeld en huurcontract kot. Andere nodige documenten kan je, indien vereist, nadien nog opsturen.

Meer info
Adres: Zorgcampus OCMW Duffel, Kwakkelenberg 1-3 (inschrijven hoeft niet).
Meer info kan je verkrijgen via www.studietoelagen.be of bel gratis naar de Vlaamse infolijn op het nummer 1700. Je kan ook steeds contact opnemen met Femke Juliens van de zorgcampus ouderen- en thuiszorg, telefonisch via 015 30 97 87 of per mail naar femke.juliens@duffel.be . 

Contact en openingsuren

Zorgcampus ouderen- en thuiszorg

Adres
Kwakkelenberg 1-32570Duffel
T.
015 30 99 40
e-mail
thuiszorg@duffel.be

Vandaag

open van 9 - 12 u.

Morgen

open van 9 - 12 u.

andere momenten na afspraak

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten