Vlaamse Regering vergoedt ook Duffelse stormschade van maart 2019

Gepubliceerd op: dinsdag 14 januari 2020 9.29 u.
De Vlaamse Regering heeft beslist om de storm en rukwinden die in maart vorig jaar over ons land trokken, te erkennen als een algemene ramp. Er wordt 3,34 miljoen euro voorzien om de ingediende schadedossiers te vergoeden. Ook Duffel behoort tot het getroffen gebied.

Van 9 tot 15 maart vorig jaar woedde een hevige storm door Vlaanderen. De rukwinden hadden een snelheid tot 122 km/u in Zeebrugge, maar ook in andere provincies haalden ze makkelijk 100 km/u. De schade was dan ook aanzienlijk. In dit soort gevallen hebben de getroffen gemeenten 60 dagen om een aanvraag tot erkenning van het natuurverschijnsel als ramp in te dienen. Verschillende gemeenten hebben dit toen ook gedaan.

85 gemeenten, waaronder Duffel, voldoen aan de erkenningscriteria om te spreken van een algemene ramp binnen hun grondgebied. Inwoners die een dossier hebben opgesteld, hebben tot en met dinsdag 31 maart 2020 de tijd om een dossier in te dienen bij het Vlaams Rampenfonds. Op die manier kunnen kosten gecompenseerd worden die de verzekering niet dekt.

Je kan je aanvraag invullen via het e-loket van het Vlaams Rampenfonds of op papier. Je vindt het e-loket of de formulieren om de aanvraag op papier in te vullen via volgende link: Vlaams Rampenfonds (kijk onderaan de pagina bij e-loket). 

Contact en openingsuren

Omgevingsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 60
e-mail
omgeving@duffel.be

Vandaag

open van 9 - 12 u. en 13.30 - 15.30 u.

Morgen

open van 9 - 12 u. en 18 - 19.30 u.
Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten