Neem jij dit jaar ook deel aan de Ballonnekensstoet?

Gepubliceerd op: woensdag 27 juli 2022 9 u.
Lees hier op welke verschillende manieren je kan deelnemen aan de Duffelse Ballonnekensstoet.

Jaarlijkse traditie

Op zaterdag 24 september komen honderden enthousiaste Duffelaars op straat om deel te nemen aan de Ballonnekensstoet. Deze dorpsparade is ondertussen een vaste traditie geworden en wordt nog mooier als onze inwoners mee licht geven aan de stoet.

Ken jij trouwens het liedje ‘Keske in de Lanteire’ nog? Je vind het filmpje hier terug. Onderaan deze pagina kan je de tekst downloaden.

Hoe kan je deelnemen?

Kindjes en vriendjes

Elke laatste zaterdag van september trekken honderden kinderen met hun lampionnetje, verlichte biet, lichtje of ballonnetje door de Duffelse straten.

Elk kind met lichtje krijgt een tombolakaartje in de Molenstraat (op het einde van de stoet). Met dat kaartje valt er een kinderprijs te winnen bij een lokale handelaar. De winnende nummers worden begin oktober bekendgemaakt via de facebookpagina van Vrije Tijd Duffel (@vrijetijd2570), via ’t Klokje en worden geafficheerd bij de deelnemende winkeliers. Daarnaast is het tombolakaartje 5 euro waard op de jaarmarktkermis op zaterdag 15 oktober 2022.

Duffelse middenstanders/winkeliers

Als Duffelse handelaar kan je prijzen aanbieden voor de tombolawedstrijd. Stuur een mailtje naar vrijetijd@duffel.be en laat weten hoeveel prijzen je wil voorzien. Een verklaring voor de boekhouding kan op vraag bezorgd worden.

Bij deze een warme oproep om ook lichtjes te verkopen of uit te delen aan je kleinste klanten. Breng de dienst vrije tijd op de hoogte en dan maken ze graag mee reclame.

Buurtbewoners

Woon je langs of op het parcours van de Ballonnekensstoet? Kleed je gevel dan feestelijk aan met ballonnen, vlaggen, slingers en lichtjes. Wie weet val je wel in de prijzen met dank aan de Duffelse middenstandersverenigingen. Geef jij mee kleur aan de stoet?

Duffelse verenigingen en scholen

Je vereniging of school kan een drank- en/of eetstandje uitbaten op het plein aan de G. Van der Lindenlaan of deelnemen met een versierde en verlichte praalwagen. Ook als je origineel uit de hoek wil komen (of te voet), vragen we om je groep te registreren.

De inschrijvingen lopen t.e.m. woensdag 31 augustus en kan zolang er nog plek is. Schrijf je hier in.

Er hangen enkele huisregels en veiligheidsvoorschriften aan vast. De checklist i.v.m. standjes en wagens kan je onderaan deze pagina raadplegen.

Contact

Vrijetijdsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 50
e-mail
vrijetijd@duffel.be

Vandaag

gesloten (O.-L.-V.-Hemelvaart)

Morgen

open van 9 - 12 u.

Het onthaal en het vrijetijdsloket in het gemeentehuis zijn toegankelijk tijdens de openingsuren. Voor onze andere diensten vragen we je een afspraak te maken. Neem hiervoor tijdig contact op met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. Met burgerzaken en het omgevingsloket kan je een afspraak maken via de website. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket. Alle info vind je via volgende link: werken op afspraak

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten