Ballonnekensstoet gaat uit op zaterdag 25 september 2021

Gepubliceerd op: vrijdag 3 september 2021 16.17 u.
Door de huidige coronamaatregelen kan de Ballonnekensstoet terug plaatsvinden in 2021. De stoet gaat uit op zaterdag 25 september. Verenigingen kunnen t.e.m. woensdag 15 september inschrijven om met een wagen deel te nemen aan de stoet.

Schrijf je als vereniging in voor de stoet

Je kan als vereniging deelnemen met een versierde en verlichte wagen. Inschrijven hiervoor kan t.e.m. woensdag 15 september. Wij laten 20 wagens toe. Vul dit online formulier zo snel mogelijk in, zodat je zeker bent van jouw plekje. Let op: je aanvraag kan enkel ingediend worden indien alle verplichte velden ingevuld zijn. Je vereniging is pas ingeschreven na officiële bevestiging via mail. Deelnemen met een stand is dit jaar nog niet mogelijk.

Lantaarntjes maken en bieten uithollen met Kinnebaba

Kleuters van 3 tot 6 jaar kunnen een lantaarntje maken op zaterdag 25 september van 14.30 tot 15.30 u. samen met de Duffelse vereniging Kinnebaba. Daarna volgt voor de kinderen vanaf 6 jaar de sessie bieten uithollen van 15.30 tot 17 u.

Je kan hiervoor terecht in gemeentelijke basisschool ‘t Kofschip, Kwakkelenberg 53, 2570 Duffel.

Geef je kinderen best volgende voorwerpen mee: mes, lepel, appelboor en eventueel slechte kledij. Bieten en knutselmateriaal zijn ter plekke voorzien. 

Meer info nodig? Contacteer dan Martijn (voorzitter vkg De Moeffeleer), 0468 32 56 01 en info@demoeffeleer.be.

Start en route stoet

De lichtstoet trekt tussen 19.30 en 22 u. door Duffel, met het woonzorgcentrum Sint-Elisabeth, Kwakkelenberg 3, als startpunt. Vervolgens gaat de stoet verder langs de Provinciestraat, Kapelstraat, Bruul, Onze-Lieve-Vrouwlaan, Kiliaanstraat, Kerkstraat, Nieuwstraat, Kasteelstraat, Merodestraat, Leopoldstraat en Molenstraat. De eindhalte is aan de G. Van der Lindenlaan.

Let op: de Netebrug wordt tijdelijk afgesloten wanneer de stoetwagens daar passeren; dat zal ongeveer tussen 19.30 en 21.30 u. zijn.

Ros Beiaard en Duffelse Reuzen 

We hebben 4 Heemskinderen gevonden: 1 meisje en 3 jongens. Benieuwd wie het zijn? Kom dan een kijkje nemen op zaterdag 25 september. Het Ros Beiaard en de Duffelse Reuzen gaan enkel uit bij gunstig weer.

Tombola

Tombolakaarten worden uitgedeeld halverwege de Molenstraat. Met je kaartje kan je leuke prijzen winnen met dank aan de lokale middenstand. Niet gewonnen? Niet getreurd, met je kaartje kan je ook korting krijgen op de jaarmarktkermis in oktober.

Vuurwerk

Tussen 22 en 22.15 u. wordt er vuurwerk afgeschoten op het grasveldje achter frituur Luc op het plein aan de G. Van der Lindenlaan.

Feestplein

We leven nog steeds in bijzondere tijden. We hebben er uiteindelijk toch voor gekozen deze editie geen horecastandjes van verenigingen toe te laten op het plein aan de G. Van der Lindenlaan. Volgend jaar hopen we dit opnieuw te kunnen organiseren.

Opgelet - De Netebrug wordt tijdelijk afgesloten op zaterdag 25 september tussen 19.30 en 21.30 u. voor het verkeer.

Contact

Vrijetijdsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 50
e-mail
vrijetijd@duffel.be

Vandaag

gesloten

Het algemeen onthaal in het gemeentehuis is toegankelijk tijdens de openingsuren. Voor onze andere diensten vragen we je een afspraak te maken. Neem hiervoor tijdig contact op met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. Met burgerzaken, het omgevingsloket en het vrijetijdsloket kan je een afspraak maken via de website. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket. Alle info vind je via volgende link: werken op afspraak. 

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten