Startuur afvalophaling vervroegt

Gepubliceerd op: vrijdag 6 januari 2023 16.22 u.
IVAREM IVAREM
Het startuur van de afvalophaling vervroegt naar 6.30 u. tijdens het schooljaar en naar 6 u. van juni tot midden september.

De eerstvolgende ophaling in 2023 is op woensdag 11 januari. IVAREM haalt dan huisvuil, PMD en papier en karton op. Nieuw vanaf dit jaar is dat de ophaling vroeger start. Vergeet dus niet tijdig je afval buiten te zetten.

Ophaling tijdens schooljaar

Tijdens het schooljaar begint de ophaling om 6.30 u. in plaats van om 7 u. Zet je afval dus voor 6.30 u. buiten. Dat kan ook al de avond voordien na 20 u. Door het afval eerder op te halen zorgen de ophaalwagens voor minder hinder voor schoolgaande jeugd of pendelaars. Daarnaast maakt dit vroegere startuur het mogelijk om efficiënter en sneller in te zamelen.

Ophaling in zomer 
Van 1 juni tot en met 15 september start de afvalophaling al om 6 u. Ook hier geldt dat je best voor 6 u. je afval buiten zet of de avond voordien na 20 u. De bedoeling is om de ophalers de namiddaghitte zo veel mogelijk te besparen. Door afval vroeger op te halen, blijft dit bovendien minder lang in de zon staan en veroorzaakt het minder overlast voor de buurtbewoners.

Meer info? 

  • Je kan bellen naar de gratis infolijn van IVAREM: 0800 90 441 (van maandag tot vrijdag tussen 8 en 17 u.)
  • www.ivarem.be 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten