Doe mee met Stap & Trap en win leuke prijzen

Gepubliceerd op: vrijdag 26 augustus 2022 16.07 u.
Duffel wil zich mee engageren om de CO2-uitstoot op haar grondgebied te verminderen. Daarom organiseert het lokaal bestuur ook dit jaar de actie Stap & Trap om zo duurzame verplaatsingen naar de Duffelse winkels aan te moedigen.

Het doel van deze campagne is het promoten van de fiets als ideaal vervoermiddel om boodschappen te doen bij de lokale handelaar en eens stil te staan bij ons verplaatsingsgedrag. Duffelaars die hun steentje willen bijdragen aan een beter milieu, kunnen mooie prijzen winnen. Wilfried Somers is alvast fan.

Wilfried, jij deed mee met de vorige editie van Stap & Trap. Waarom ga jij met de fiets naar de winkel?
“Het is, zeker met een fantastische zomer zoals nu, veel leuker en gezelliger om je te voet of met de fiets te verplaatsen. Je komt andere Duffelaars tegen en kan gemakkelijker een babbeltje doen. Veel fijner dan met de auto.” 

Welke voordelen haal jij er uit om te voet of met de fiets inkopen in Duffel te doen?
“Ik vind het veel gemakkelijker om zo van de ene naar de andere winkel te gaan zonder een parkeerplaats te moeten zoeken. Enkel bij grote of zware boodschappen neem ik de auto
omdat het niet anders kan. Het is ook veel beter voor het milieu en voor je eigen gezondheid. Vaak gaan mensen sporten, maar toch met de auto winkelen, dat begrijp ik niet zo goed. Ik
ben fan van deze actie en won vorig jaar ook de hoofdprijs, een mooie fiets.”

Deelnemen is eenvoudig
Ga je te voet of met de fiets naar de winkel van maandag 12 september tot en met zondag 9 oktober? Dan ontvang je van de deelnemende handelaars een stempel op je Stap & Trap-stempelkaart. Bij vijf stempels heb je een volle spaarkaart. Steek je volle spaarkaarten ten laatste op zondag 16 oktober in de speciale inzamelboxen die opgesteld staan op het plein aan de Kiliaanstraat, op de parking aan de Bruul en in de Mijlstraat aan de Spar. Je kan ze ook afgeven aan het onthaal van het gemeentehuis.

Leuke prijzen
We zullen verschillende mooie prijzen verloten. De hoofdprijs van deze actie is naar jaarlijkse gewoonte een prachtige fiets.

Contact

Omgevingsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 60
e-mail
omgeving@duffel.be

Morgen

gesloten

Het onthaal en het vrijetijdsloket in het gemeentehuis zijn toegankelijk tijdens de openingsuren. Voor onze andere diensten vragen we je een afspraak te maken. Neem hiervoor tijdig contact op met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. Met burgerzaken en het omgevingsloket kan je een afspraak maken via de website. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket. Alle info vind je via volgende link: werken op afspraak

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten