Plekjes in open lucht om te bewegen en te sporten

Gepubliceerd op: donderdag 7 januari 2021 9.45 u.
Duffel heeft veel te bieden op vlak van sportgelegenheden. Hieronder vind je een overzicht van de plekjes in open lucht om te bewegen en te sporten.

Balsporten

Je kan terecht op het kunstgrasveld aan sportcentrum Rooienberg of aan de Heidestraat. Reserveren is verplicht via www.duffel.be/webshop.

Aan sporthal Rooienberg vind je een sportpleintje voor basket en minivoetbal.

Discgolven

Je vindt een discgolfparcours aan sporthal Rooienberg. Discgolf is een combinatie van frisbee en golf. Bedoeling is om je frisbee in zo weinig mogelijk worpen in een ijzeren mand te doen belanden. Omwille van de coronamaatregelen vragen we je om je eigen frisbee mee te brengen.

Fitnessen

Op de beweegbank in de voortuin van woonzorgcentrum Sint-Elisabeth (Kwakkelenberg) kan je 260 verschillende fitnessoefeningen uitproberen.

De crosstrainer in het Muggenbergpark bestaat uit verschillende klimrekken, verschuifbare gewichten en trainingslinten. Daarnaast zijn er drie stepplatformen van verschillende hoogtes en uitdagende grondschilderingen.

Kajakken

Aan de Netedijk (Handelsstraat) vind je een kajaktrap. Meer info over kajakroutes vind je op www.sport.vlaanderen.

Lopen

De André Boonen-loopomlopen zijn drie looplussen van 2 of 3,8 of 7,2 km. Je loopt door het Muggenbergpark, over de Netedijken, doorheen het Mouriaubos en natuurgebied De Mosterdpot. Je vindt het startpunt op de parking aan het Muggenbergpark (beeld Kiliaan).

Er is ook een looppad rond sportcentrum Rooienberg. De afstand van dit looppad is 1.200 meter. Het looppad met blauwe pijltjes kan je enkel tussen 8.30 en 22 u. gebruiken.

Petanque

Er is een publiek petanqueveldje op het pleintje tussen de Trapstraat en de Katelijnsesteenweg.

Speelpleintjes

Op 14 verschillende locaties in Duffel zijn er speelpleintjes met allerlei leuke speeltoestellen. Je vindt een overzicht van de locaties op www.duffel.be/speelpleintjes.

Wandelen en fietsen

Wandel of fiets je liever dan vind je meer info over mogelijke routes op www.duffel.be/wandelen of www.duffel.be/fietsen.

Op www.duffel.be/sport vind je een overzicht van onze sportaccommodaties. Heb jij nog een toffe tip voor Duffelaars? Post dan je foto met #sportiefduffel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten