Kan een speelstraat in onze straat?

Gepubliceerd op: maandag 2 maart 2020 8 u.
Een speelstraat is een straat die gedurende een bepaalde periode volledig voorbehouden is voor spelende kinderen en de buurtbewoners. Vraag een speelstraat tijdig aan. Zo kan lokaal bestuur Duffel onderzoeken of een speelstraat bij jou in de buurt mogelijk is.

Wat is een speelstraat?

Een speelstraat is volledig voorbehouden aan spelende kinderen. Doorgaand verkeer is verboden. Enkel fietsers en bestuurders die in de straat wonen, mogen stapvoets in de speelstraat rijden. Kinderen kunnen er rolschaatsen, badmintonnen, enzovoort. Ook volwassenen kunnen samen op straat genieten van een hapje en een drankje.

“Voor ons de perfecte gelegenheid om oude en nieuwe buren samen te brengen. Een gezellige bende kinderen speelt en ravot van ’s morgens tot ’s avonds.” – Ellen (meter speelstraat Uitbreidingsstraat)

Een speelstraat aanvragen

Als je in een woonstraat leeft waar je maximum 50 km/u mag rijden, waar niet veel doorgaand verkeer is en geen openbaar vervoer door rijdt en als de omliggende straten ook bereikbaar blijven als de straat afgesloten is, heb je veel kans om als speelstraat aanvaard te worden.

Bewoners kunnen enkel een speelstraat aanvragen voor hun eigen straat of straatdeel. Er zijn minstens twee peters/meters nodig per speelstraat. Een speelstraat is mogelijk voor enkele uren tot maximum 14 dagen.

Je kan een speelstraat aanvragen via www.duffel.be/speelstraat of bij het vrijetijdsloket in het gemeentehuis tijdens de openingsuren. De procedure voor een nieuwe speelstraat neemt ongeveer 4 maanden in beslag. Vraag je speelstraat dus op tijd aan.

Contact en openingsuren

Vrijetijdsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 50
e-mail
vrijetijd@duffel.be

Vandaag

gesloten

Morgen

gesloten

Om de regels rond sociale afstand te kunnen blijven respecteren, werken we enkel op afspraak. Neem hiervoor tijdig contact op met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket. Alle info vind je via volgende link: werken op afspraak.

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten